Jazz, Bor, Balaton: ilyen volt a Jazzpiknik

Élménybeszámoló poszt a paloznaki Jazzpiknik köré szerveződött igen rövid hétvégéről - szombat déltől vasárnap délig sikerült kimenőt szereznem, így a piknik utolsó napján, szombaton voltunk Paloznakon. A hidegfront előző éjjel vonult át, a szél maradt, de az eső elállt, így ha strandolni nem is lehetett, de kellemes időnk volt. 

3_dsc_0002.jpg

Dél körül érkeztünk Csopakra, a szállásunkhoz. Mivel mindössze 1 éjszakát töltöttünk itt, így elsődleges cél az volt, hogy közel legyen Paloznakhoz (és mivel későn kaptam észbe már nagyon sok választási lehetőségem nem maradt), szóval a retro-feelinget ígérő csopaki Holiday Hotelt választottam. Reggelis árat szerettem volna, azt viszont a szállodánál, közvetlenül foglalva, nem kapni - menjek a booking-ra, javasolták, és ez volt az a pillanat, amikor elgondolkoztam, vajon jó helyen járok-e. Mert egyfelől értem, hogy a főszezon kellős közepén csak vacsorával együtt éri meg szobát eladni, másrészt viszont 1, azaz egy éjszakáról van szó... és miért éri meg a közvetlenül a szállodánál jelentkező vendéget elküldeni a bookingra, azaz X Ft helyett X-jutalék áron eladni a szobát? Az már csak a hab a tortán, hogy persze a bookingon (és társain) ekkor már nem volt szabad szoba, azaz tulajdonképpen a vacsorás ár volt az egyetlen foglalható alternatíva.

A beígért retro-feeling valóban megvolt, ezért mondjuk sokat nem tett a szálloda, hiszen ez adott. Tippem szerint a 70-es években épült hotelen nem sok változtatás történt az elmúlt években, sem kívülről, sem belülről. Bátran le lehetne itt forgatni egy filmet a 70-es évekről: korabeli a fa lambéria, a recepciós pult és az éttermi bútorok is. Szerencsére a recepciósunk nem csak kedves, hanem segítőkész is: látva csalódottságunkat, mégis talál egy tiszta szobát nekünk, így korábban, már délben becsekkolhatunk. Szobánk nem túl nagy, ámde kifejezetten tiszta; berendezése egészen egyszerű, de új. A falak frissen festve, az ágymatrac kiváló. A törülközők borzasztóak (vékony és a nedvszívása nulla), a fürdőszoba rettentő: töredezett csempe, linóleumkockával letakart padlóösszefolyó, penészes falak. Légkondicionálás és fürdőszoba-szellőzés nincs: különösen ez utóbbi hiányzik majd. A reggeli viszont kellemes csalódás: ugyan 9-kor szinte üres a büfé, de hamar újratöltik. Háromféle felvágott, kétféle sajt, háromféle meleg étel, kalács és fánk is van a kínálatban. Egy éjszaka kevés ahhoz, hogy nagy véleményt mondjak, de érződik, hogy ebben a szállodában nagyon szeretnének jót adni, és minden megtesznek, hogy a hotel hátrányait feledtessék. Egy fürdőszobafelújítás nagyot dobna az összképen! 

Becsekkolás után át is tekertünk Paloznakra, ami a bringaúton gyorsan megy, már legalábbis az emelkedő aljáig :) Onnan egy kicsit lassabb, de a kilátásért megéri a küzdelem. Paloznakhoz igen rövid partszakasz tartozik, strandja pedig nincsen, cserébe egyes borászok szerint az itteni dűlőkön teremnek a borvidék legjobb borszőlői. (nem kóstoltam végig a teljes kínálatot, így sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom ezt). 

Kicsit még korán érkezünk, részemről körbenézek, már csak azért is, hogy megtudjam, milyen is egy Hild-díjas falu. A szépen felújított parasztházak között sétálva gyorsan telik az idő.... Lassan megtelik Paloznak, mindenki borospohárral a kézben sétál, az étterem felől már zene szól. Mi is helyet keresünk egy sörpadon a nagyszínpadnál, 100% Balaton mellett hangolódunk, közben pedig Harcsa Veronika is megérkezik. Besötétedik mire az Earth, Wind & Fire lép a színpadra. Betelik a nézőtér, a sörpadok közötti füves placcon egyre többen táncolnak, és egyre kevesebben ülnek. A csapat a nagy slágereket a műsor végére hagyja, de a közönség nem engedi el őket addig, amíg a kedvenceket nem hallja. Az időjárás szerencsére ezt az estét megkímélte, remek a hangulat a koncert előtt, alatt és után is.

Koncert után, éjjel tekerés vissza Csopakra, kis alvás, nagy reggeli (lsd fent), majd újabb aktív program: két keréken kerüljük meg a Tihanyi-félszigetet. Gyönyörű ez a rész - nem lehet betelni a Balaton látványával. Füred éppen ébredezik; a sétányon a Borfesztivál bódéi csak ekkor nyitnak, a strandra is most szállingóznak az emberek. Megkerüljük és meg is másszuk a Tihanyi-félszigetet (sajnos a levendulaszezonnak már vége), majd visszatérve Csopakra szörpkészleteinket töltjük fel a Tamás Pincénél

3_dsc_0170.jpg

Ebédért felautózunk a dombra: szeretném kipróbálni, vajon tényleg olyan jó-e a Márga Bisztró, mint a híre. Jelentem: igen! Persze a helyszín már eleve lenyűgöző: meg a legbelső asztalsorról is hihetetlen panoráma tárul elénk. Az étteremben nincs sok asztal, és igen hamar megtelik - jó döntés volt előre asztalt foglalni. Az étlap nem hosszú, de annál izgalmasabb: az ételek pedig egytől-egyik kiválóak. A kiszolgálás udvarias és profi módon gyors is - egyszerűen minden klappol. Csillagos ötös minden tekintetben!

3_dsc_0218.jpg

Ennyi fért bele 2 napba, igazából 24 órába, hiszen déltől-délig voltunk. Rövid volt, de ízelítőnek tökéletes. Jövőre visszatérünk!

Tetszett a poszt? Kövess a Facebookon is még több utazással kapcsolatos hírért!

A bejegyzés trackback címe:

https://vojazs.blog.hu/api/trackback/id/tr169910540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess a Facebookon is!

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (7) 2014 (11) 2015 (14) 2016 (12) 2017 (14) 2018 (9) afrika (38) amerika (40) amszterdam (6) anglia (41) ausztrália (21) ausztria (23) ázsia (6) balaton (5) bali (9) bécs (6) belföld (28) belgium (9) bled (5) bor (6) börzsöny (7) brazília (11) budapest (26) családinyaralás (11) csehország (14) dánia (11) dél (23) dél afrika (8) dunakanyar (6) egyesült államok (30) európa (6) évforduló (5) facebook (6) fesztivál (9) film (8) focivb (27) focivébé (23) forgatási helyszín (8) forma 1 (12) fotó (11) fotók (6) franciaország (40) hajó (6) hajóút (5) hollandia (12) horvátország (6) hotel (50) húsvét (5) india (18) internet (13) iphone (5) irán (5) izland (6) japán (14) júliai alpok (6) kanada (18) karácsony (30) karib (21) kastély (5) kedvezmény (12) kenya (5) kerékpár (12) kilátó (5) kína (14) kirándulás (7) korea (7) környezetvédelem (14) különleges (19) kulturális főváros (8) las vegas (6) legnagyobb (5) lengyelország (9) london (14) magyarország (53) maldív (5) marketing (5) mexikó (19) múzeum (17) nagy britannia (11) németország (28) nemzeti park (7) new york (16) nyaralás (33) nyeremény (5) nyereményjáték (5) ökoturizmus (26) olaszország (21) oroszország (8) párizs (8) plakát (6) portugália (9) programajánló (12) programok (5) reklám (7) repülés (27) singapore (5) skócia (10) spanyolország (25) svájc (12) svédország (7) sydney (5) szálloda (63) szállodák (7) szeged (7) szilveszter (6) szingapúr (8) szlovénia (20) szokatlan (10) tata (6) technika (5) témapark (5) törökország (9) túrázás (9) turizmus (217) unesco (21) usa (67) utazás (452) utazási iroda (5) vár (5) videó (30) világörökség (55) vonat (15) weboldal (5) zene (9) Címkefelhő

Minden, ami utazás

Utazás minden viszonylatban és változatban. Ha velem szeretnél kapcsolatba lépni, itt megteheted: vojazsblog@yahoo.com

süti beállítások módosítása