Különleges szállodák: halak közt

Voltak már úszó szállodák, "állatbarát szállodák", meg szebbnél szebb akváriumok - most ezeket ötvöztem egy posztban, és olyan hoteleket gyűjtöttem össze a világ minden tájáról, ahol igen közel kerülhetünk a tenger élőlényeihez. 

Kezdjük rögtön egy európaival - a berlini Radisson Blu Hotel átriumos belső terében henger alakú akvárium áll. A 25 méter magas, 11 méter átmérőjű üveghenger 1 millió liter vizében 50 különböző tengeri élőlény több mint 1 500 példánya él. Belül üvegfalú liften utazva lehet megszemlélni a színpompás tengeri élőlényeket, az akvárium tetején pedig kilátóterasz található.

A víz alatti szálloda minimál koncepciója Svédországban, a Mäleren-tavon valósult meg. 2000 júniusától egy bájos, vörös kis épület ringatózik a tó vizén, melyben asztal, szék és egyetlen kis szoba várja a vendégeket. Ez az Utter Inn. A sikeren felbuzdulva és az eredeti koncepciót továbbgondolva jött létre Tanzánia partjainál a Manta Resort - egy privát sziget, melynek hálószobája a víz alatt van. Az ablakokból lehet megfigyelni a korallzátony élővilágát, és itt aztán garantáltan nem hallani, ha hangos a szomszéd szoba - merthogy olyan nincs is.

Lássuk, hogy a folyton túlzásokba eső Las Vegasban hogyan gondolkodnak a témában: A Golden Nugget szállodában két akvárium is van, az egyikben hatalmas cápák úszkálnak, ez a Tank. Az akváriumon zárt csúszda vezet keresztül - extrém, ámde biztonságos kaland keresztülcsúszni a hatalmas ragadozók között. 

Még mindig Vegasban maradva: impozáns méretű a Mandalay Bay Hotel akváriuma, melyben óriásteknősök, ráják, fűrészhalak, piranják, medúzák és cápák is úszkálnak. A Shark Reef Aquarium 15 cápafaj, összesen 100 állatfaj, több mint 2000 tengeri élőlény otthona. Legnagyobb medencéje 4,9 millió literes, összterülete 8 800 m2 - méretei jóval túlmutatnak egy szállodai attrakción, de ez Vegas! Lehet ráját simogatni, cápákkal úszni, egy napra akváriumgondozóvá válni  - mindezt a sivatag közepén.

Még mielőtt bárki azt gondolná, hogy csak Las Vegasban vezet csúszda a cápás akváriumon keresztül, ki kell ábrándítsam (vagy fel kell vidítsam) - a bahama-szigeteki Atlantis Resort mellett található Aquaventure vízi élményparkban 19 méter magasról, egy maja templom tetejéről, szinte függőlegesen zuhanhatunk a veszedelmes halak közé. A Karib-szigetek legnagyobb vizes kalandparkja mellett a térség legnagyobb akváriuma is itt található: 14 különálló lagúnában 250 fajta tengeri élőlény összesen több mint 50 000 példánya. Delfinek, teknősök, ráják, cápák, barrakúdák - séta a cápák között, úszás a delfinekkel, rájasimogatás is része lehet az itt töltött nyaralásnak.

A Maldív-szigetek szállodáiban általában nem kell nagyon keresni a halak látványát, hiszen akár a szobánk üvegpadlóján át is gyönyörködhetünk a színes, trópusi tengeri élőlényekben. A Conrad Maldives Rangali Island mégiscsak különleges: a privát szigeten található luxusszálloda vízalatti Ithaa étterme 5 méterrel a tengerszint alatt található, falai teljesen átlátszóak. "Könnyű" 4 fogásos ebéd vagy 6 fogásos gourmet vacsora várja a vendégeket vagy esküvőre teljesen ki is bérelhető - ennél pazarabb díszlet nem is kell! Aki szeretne egy egész éjszakát a halak között tölteni, arra is van lehetőség. Kérésre, előzetes egyeztetés és foglalás után az éttermet szobává alakítják, így akár aludni is lehet a halakkal.

A Maldív-szigetek másik csodás szállodájában, a Per Aquum Huvafen Fushiban a spa került a víz alá. A Lime Spában masszázs közben párunkkal együtt relaxálhatunk a korallzátonyok izgalmas világában - a kezelőszobákból ugyanis kettő, párok számára kialakított található a tengerszint alatt.

A szingapúri Sentosa szigetén található a világ második legnagyobb akváriuma - a South East Asia, azaz S.E.A. Aquarium látványában nem csak nappal, hanem éjszaka is gyönyörködhetnek azok, akik a Resorts World kétszintes lakosztályai közül egyet lefoglalnak maguknak. A felső "nappali" szint egy kellemes, jacuzzival felszerelt belső udvarra, míg, az alsó hálórész a 40 000 halnak és más tengeri élőlénynek otthont adó akváriumra néz. A 93 m2-es Ocean Suite lakóit saját komornyik szolgálja ki.

A fentebb említett bahamai Atlantis Resortnak egy másik szállodája található Dubaiban, és itt sem kell lemondani a halak látványáról (meg a két szálloda is kísértetiesen hasonlít). A The Palm épületében két olyan lakosztály található, melyekből a kilátás nem a megszokott. A Poseidon és Neptune Suite lakói ágyukból és kádjukból is élvezhetik a lagúnák színpompás látványát. További jó hír, hogy itt van vízi kalandpark, cápás csúszdával, delfinekkel, cápákkal és minden más tengeri élőlénnyel bőségesen ellátott inkább állatkert, mint akvárium.

A teljesen tenger alatti szállodákra még továbbra is várunk - 6 éve,  2010-ben írtam a Jules Undersea Lodge-ról, ami tulajdonképpen egy lehorgonyzott tengeralattjáró Florida partjainál. Azóta sok grandiózus tervről olvastam, de sem a Fiji-re tervezett Poseidon Resort, sem a Dubai partjainál épülő Hydropolis nem foglalható még. A Poseidon Resort építését 15 éve, 2001-ben kezdték el. Megnyitását 2008-ra tervezték, és az előfoglalások el is kezdődtek. A hírek szerint kb. 150 000 vendég van várólistán, ők azok, akiket a horribilis árak sem riasztottak vissza - kb félmillió forint egy éjszakáért. Egyelőre azonban várniuk kell, mert a 25 szobás Poseidon Resort hivatalos nyitóünnepségéről továbbra sincsenek hírek. 

A Hydropolis a tervek szerint nagyobb lenne - ha valaha elkészül, akkor szinte biztosan pályázhat a világ legdrágább szállodája címre is. 220 szobásra tervezik, a szobák a Perzsa-öböl fenekén, mintegy 20 méterrel tengerszint alatt helyezkednének el. A vízfelszín fogadóállomásáról 515 méter hosszú alagút futna a szobákig, ahova nesztelen vonat vinné a vendégeket. Hová is vezetne, ha ennyit kellene gyalogolni.... A vízből két kupola kandikál majd ki: a színházterem és a bálterem teteje.

 Tetszett a poszt? Kövess a Facebookon, hogy elsőként értesülj mindenről!

A hal nem lakoma, hanem koma! Halrajongók figyelem: 9+2 halközeli, vízalatti vagy akvárium melletti pöpec szálloda a vil...

Posted by Vojazsblog on Wednesday, March 2, 2016

A bejegyzés trackback címe:

https://vojazs.blog.hu/api/trackback/id/tr317959522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toptrip 2016.03.03. 02:29:21

Pont egy napon jelenik még ugyanebben a témában két összefoglaló anyag két különböző utazási blogon? wow.

toptrip.blog.hu/2016/03/02/a_vilag_10_legvizesebb_hotelszobaja#

Kövess a Facebookon is!

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (7) 2014 (11) 2015 (14) 2016 (12) 2017 (14) 2018 (9) afrika (38) amerika (40) amszterdam (6) anglia (41) ausztrália (21) ausztria (23) ázsia (6) balaton (5) bali (9) bécs (6) belföld (28) belgium (9) bled (5) bor (6) börzsöny (7) brazília (11) budapest (26) családinyaralás (11) csehország (14) dánia (11) dél (23) dél afrika (8) dunakanyar (6) egyesült államok (30) európa (6) évforduló (5) facebook (6) fesztivál (9) film (8) focivb (27) focivébé (23) forgatási helyszín (8) forma 1 (12) fotó (11) fotók (6) franciaország (40) hajó (6) hajóút (5) hollandia (12) horvátország (6) hotel (50) húsvét (5) india (18) internet (13) iphone (5) irán (5) izland (6) japán (14) júliai alpok (6) kanada (18) karácsony (30) karib (21) kastély (5) kedvezmény (12) kenya (5) kerékpár (12) kilátó (5) kína (14) kirándulás (7) korea (7) környezetvédelem (14) különleges (19) kulturális főváros (8) las vegas (6) legnagyobb (5) lengyelország (9) london (14) magyarország (53) maldív (5) marketing (5) mexikó (19) múzeum (17) nagy britannia (11) németország (28) nemzeti park (7) new york (16) nyaralás (33) nyeremény (5) nyereményjáték (5) ökoturizmus (26) olaszország (21) oroszország (8) párizs (8) plakát (6) portugália (9) programajánló (12) programok (5) reklám (7) repülés (27) singapore (5) skócia (10) spanyolország (25) svájc (12) svédország (7) sydney (5) szálloda (63) szállodák (7) szeged (7) szilveszter (6) szingapúr (8) szlovénia (20) szokatlan (10) tata (6) technika (5) témapark (5) törökország (9) túrázás (9) turizmus (217) unesco (21) usa (67) utazás (452) utazási iroda (5) vár (5) videó (30) világörökség (55) vonat (15) weboldal (5) zene (9) Címkefelhő

Minden, ami utazás

Utazás minden viszonylatban és változatban. Ha velem szeretnél kapcsolatba lépni, itt megteheted: vojazsblog@yahoo.com

süti beállítások módosítása