Ajánló: Aktív családi nyaralás Karintiában

Noha a magyarok döntő többsége valószínűleg jellemzően téli desztinációként tekint Ausztriára, nyugati szomszédunk nyáron is közkedvelt úticél, sőt: a statisztikák alapján nyáron magasabb a vendégérkezések száma, mint a téli szezonban! Tavaly húszmillió vendég gondolta úgy, hogy Ausztriában nyaralni jó. És tényleg az!

Első gyerekünk születését követő első külföldi nyaralásunk szervezésekor úgy gondoltam, olyan helyre szeretnék menni, amely autóval viszonylag rövid idő alatt elérhető, gyerekbarát, csendes, nyugodt, jó levegőjű, és (aggódó újdonsült anyukaként) ragaszkodtam hozzá, hogy legalább egyikőnk jól beszélje az adott ország nyelvét. Fontos volt még a vízpart, a jó ár-érték arány, és szerettünk volna biciklizni, kirándulni is. Karintia, közelebbről a Faaker See-Ossiacher See régió mellett döntöttünk, és azóta is – immár kétgyerekes családként – visszajárunk ide.


Ausztria legdélebbi tartományát évi több mint 2000 óra napsütés éri. A tavak (a hegyi tavak kivételével) ugyanúgy felmelegszenek, mint a Balaton, az Ossiacher See hőmérséklete tavalyelőtt (július elején) meghaladta a 26 fokot partközelben. A napsütés és a vízpart tehát adott a nyaraláshoz; gyönyörű a táj is: a türkizkék tavakat az Alpok déli vonulatai övezik. Lássuk, mi van még:


Szállás: akár apartmanban, akár panzióban / szállodában gondolkodunk, a kereséshez kiindulópontként szolgálhat a tiscover.com és az urlaub-anbieter.com. Az egyes szálláshelyekről itt található személyes beszámolók is jó támpontot adhatnak a választásban, de – mivel a vendégek nem kis része évről évre visszatér – érdemes jó előre foglalni. Főszezonban (július első hetétől augusztus végéig) kb. 90-110 euró közötti éjszakánkénti áron lehet jól felszerelt, igényes, tágas, két hálószobás apartmant találni partközelben. A szálláshelyek jó része rendelkezik saját stranddal (méretük változó), vagy kedvezményes, esetleg ingyenes belépést biztosít a helyi strandra.


Gyerekek: bárhová mentünk, mindig, mindenhol érezhető, hogy gondoltak a gyerekekre is. Az apartmanba kérés nélkül bekészített fürdőszobai fellépőtől és vécészűkítőtől kezdve az éttermek kertjében felállított kis játszótereken át a vadasparkban elhelyezett, a gyerek által irányítható mini markolóig vagy a hajón gyerekméretben megvásárolható kapitányi sapkáig minden apró részlet arról árulkodik, hogy a gyerekeket és az ő igényeiket itt tényleg komolyan veszik.


Programlehetőségek: Mivel tavaly augusztus legvégén kifogtuk a nyár egyetlen hűvös, jórészt esős hetét, tapasztalatból mondom, hogy unatkozni lehetetlen. (És elegánsan tekintsünk most el attól a ténytől, hogy két darab öt év alatti gyerekkel ez egyébként is így lenne… :)) Íme egy csokorral a kisgyerekekkel is élvezhető családi programok közül –a teljesség igénye nélkül: hajókázás az Ossiacher See-n; a „Majomhegy” (a 140 – gyakorlatilag szabadon élő - makákó testközelből való megfigyelése óriási élmény volt mindannyiunknak); síliftezés a Gerlitzenre, és az ún. Pistenflitzer (egyfajta downhill gokart az egyik sípálya helyén) és mini verziójának kipróbálása; vadaspark Roseggben; Landskron vára; a Pyramidenkogel (a világ legmagasabb fából készült kilátója) és az innen lejövő zárt csúszda; az ossiachi bobpálya; a közelebbi és távolabbi környék csodás alpesi panorámaútjai; a Dreiländereck (Ausztria-Olaszország-Szlovénia határán)...

2013-08-27DSC_5109.JPG


Számunkra igen hasznosnak bizonyult a Kärnten Card nevű kedvezménykártya (az egyhetes kártya felnőtteknek 36 euró, gyerekeknek 16 euró, 6 éves kor alatt ingyenes), amely ingyenes belépést vagy komoly kedvezményeket biztosít a legtöbb közkedvelt turisztikai célpontba. A gyerekek kártyájához járó füzet foglalkoztatóként is működik, a kiskorúak lelkesen ragasztgatták bele a már meglátogatott helyeken kapott matricákat.


Sport: Az Ossiacher See körül kellemes, 30 km-es, családdal is jól teljesíthető bringaút vezet, de a tó környékén további, felfedezésre érdemes útvonalakat is találunk. A Faaker See-től egy köpésre található a Dráva mentén vezető, szintén családbarát bicikliút (Drauradweg). Ossiachban három remekül jelölt, különböző hosszúságú futóútvonal közül választhatunk (jó tanács: nézzük meg a szintkülönbség-mutatót is….); népszerű a nordic walking, és persze ott vannak a vízi sportok, kalandvágyóknak pedig kihagyhatatlan a siklóernyős ugrás a Gerlitzenről.

A bejegyzés trackback címe:

https://vojazs.blog.hu/api/trackback/id/tr915851472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess a Facebookon is!

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (7) 2014 (11) 2015 (14) 2016 (12) 2017 (14) 2018 (9) afrika (38) amerika (40) amszterdam (6) anglia (41) ausztrália (21) ausztria (23) ázsia (6) balaton (5) bali (9) bécs (6) belföld (28) belgium (9) bled (5) bor (6) börzsöny (7) brazília (11) budapest (26) családinyaralás (11) csehország (14) dánia (11) dél (23) dél afrika (8) dunakanyar (6) egyesült államok (30) európa (6) évforduló (5) facebook (6) fesztivál (9) film (8) focivb (27) focivébé (23) forgatási helyszín (8) forma 1 (12) fotó (11) fotók (6) franciaország (40) hajó (6) hajóút (5) hollandia (12) horvátország (6) hotel (50) húsvét (5) india (18) internet (13) iphone (5) irán (5) izland (6) japán (14) júliai alpok (6) kanada (18) karácsony (30) karib (21) kastély (5) kedvezmény (12) kenya (5) kerékpár (12) kilátó (5) kína (14) kirándulás (7) korea (7) környezetvédelem (14) különleges (19) kulturális főváros (8) las vegas (6) legnagyobb (5) lengyelország (9) london (14) magyarország (53) maldív (5) marketing (5) mexikó (19) múzeum (17) nagy britannia (11) németország (28) nemzeti park (7) new york (16) nyaralás (33) nyeremény (5) nyereményjáték (5) ökoturizmus (26) olaszország (21) oroszország (8) párizs (8) plakát (6) portugália (9) programajánló (12) programok (5) reklám (7) repülés (27) singapore (5) skócia (10) spanyolország (25) svájc (12) svédország (7) sydney (5) szálloda (63) szállodák (7) szeged (7) szilveszter (6) szingapúr (8) szlovénia (20) szokatlan (10) tata (6) technika (5) témapark (5) törökország (9) túrázás (9) turizmus (217) unesco (21) usa (67) utazás (452) utazási iroda (5) vár (5) videó (30) világörökség (55) vonat (15) weboldal (5) zene (9) Címkefelhő

Minden, ami utazás

Utazás minden viszonylatban és változatban. Ha velem szeretnél kapcsolatba lépni, itt megteheted: vojazsblog@yahoo.com

süti beállítások módosítása