A környezetvédelem fontosságáról, az utazás és környezetvédelem kapcsolatáról már írtam itt a blogon. Továbbra is fontosnak tartom bemutatni a pozitív példákat, ezért most az Accor hotelek zöldpolitikájáról lesz szó.
Az Accor nemzetközi szállodavállalat: nálunk is ismert brandjei a Mercure, Novotel, Sofitel, Ibis, Etap, de ide tartozik a Pullmann, az Orbis, a Thalassa, az MGallery, a HotelF1, a Motel6 és az Adagio is. 91 országban van jelen, több mint 4 000 szállodával. Az Accor Európa legnagyobb szállodavállalata, így apró zöld lépesei is jelentős hatással lehetnek a környezetre. Ismerjük meg környezetvédelmi programjuk, a Planet 21 egyes részeit, és lássuk hogyan és mit tesznek a környezetvédelemért:
Eddigi eredmények:
Egészség: A szállodák 68%-ában az építéshez felhasznált anyagok környezetre egyáltalán nem ártalmasak, 62%-ukban az éttermi kínálatban nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészséges ételekre, 77%-uk pedig egészségügyi témájú előadásokat is szervez a személyzet részére.
Természet: A szállodák 88%-ban található takarékos zuhanycsap, 64%-uk újrahasznosítja a használt víz egy részét, 1 340 hotel vesz részt a Plant for the Planet erdőtelepítési programban.
Energiafelhasználás: A szállodák 90%-ban energiatakarékos égőket használnak, 94%-uk minden hónapban ellenőrzi és elemzi az energiafelhasználást, 169 szálloda használ megújuló energiaforrást, és 134 hotel saját napkollektorokkal rendelkezik.
Fejlesztés: A szállodák 13%-ában a szobák legalább három felszerelési tárgya, berendezése környezettudatosan lett kiválasztva.
Helyi: Az Accor hotelek harcolnak a gyermekek szexuális kizsákmányolása ellen - a harcban 23 500 dolgozójuk vesz részt. A szállodakonyhák 51%-ban használnak helyben illetve a környéken termesztett alapanyagokat, és 68%-uk étlapján nem szerepel olyan tengeri állat, melyet a kihalás fenyeget.
569 szálloda rendelkezik valamilyen környezetvédelmi tanúsítvánnyal (ISO 14001 vagy EarthCheck).
Tervek:
- 10%-os energiafelhasználás-csökkentés minden szállodában
- 15%-os vízfelhasználás-csökkentés minden szállodában
- környezetbarát minősítésű anyagok felhasználása a szállodák 85%-ban
- egészséges ételek az éttermi kínálatban, legalább a szállodák 80%-ban-
- a veszélyeztetett tengeri fajok kihagyása az éttermi kínálatból minden szállodában
További részletek itt találhatóak >>>
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.