Top 10: apró, de bosszantó szállodai hibák

A Waczak szálló című sorozatban valószínűleg minden hibát láthattunk, amit egy szálloda/panzió üzemeltetésekor el lehet követni - és reménykedünk benne, hogy csak ott követik el. Nos, nem. Íme, 10 szállodai hiba a való életből, melyek nem súlyosak, de alaposan elronthatják az éves nyaralást.

#1 Túl korai reggeli

A szállodai dolgozók nem értik: a vendég nyaral, és nem akkor hajnalban felkelni. Márpedig, ha szeretné elfogyasztani az egyébként a szobával együtt kifizetett étkezést, akkor kénytelen lesz. Ez inkább kisebb panziók hibája szokott lenni, de éppen elég, ha valaki sokáig szeretne aludni a nyaralás során.

#2 Igénytelen fürdőszoba

A felmérések szerint a szállóvendégek jelentős része a fürdőszoba állapotából az egész szálloda állapotára érvényes következtetéseket von le. Mégis, a tervezés során a fürdőszobára gyakran jut kevés energia. Kezdve az olyan apróságoktól, hogy nincs polc, ahova a neszesszerünk tartalmát pakoljuk, az olyan nagyobb gondokig, mint eldugult lefolyó.

#3 Rejtett költségek és díjak

Észak-amerikai szállodák sajátja ez a hiba. A szálloda bizonyos plusz szolgáltatásokért felszámol bizonyos plusz díjakat  - melyeket kötelező kifizetni. Pl: fizetni kell a széfért, mely be van építve a szobába

#4 "Kérem, NE zavarjanak" Biztos?

A szállodai takarítószemélyzet előszeretettel ignorálja a kilincsre akasztott "Do not disturb" - "Kérem, ne zavarjanak" táblát. Kedvenc tapasztalatom a napfényes francia riviéráról, ahol kétszer (20 perc különbséggel) ébresztett fel délutáni szunyámból a takarítónő, persze mire kiértem eltűnt, majd újabb 20 perc múlva felhívatott a portával, hogy szeretnék-e tiszta törülközőt. Ez egy egyébként nagyon kellemes szálloda volt...

#5 Ingyenes internet: csak az olcsó szállodákban

Mintha mostanában ez is változna, de alapvetően az egész világra érvényes, hogy minél drágább szállodában laksz, annál többet fizetsz az internethasználatért - ami valljuk be, egyre olcsóbb mindenütt. Egy ötcsillagos hotel szemtelenül sokat kér érte, míg egy diákszálláson vagy motelben ingyenesen vehető igénybe.

#6 Check-in/check-out

A szoba késői (reggel 10 utáni) elhagyása valóságos fényűzésnek számít - nem lehet késni egy percet sem, függetlenül attól, hogy mekkora szálloda aktuális foglaltsága. A legrosszabbak azok a hotelek, melyek 30 perc késésért képesek félnapi szobaárat ráterhelni a vendégre. A késői és rugalmatlan check-in szintén bosszantó lehet, különösen, ha az utazó az éjszakai repülőútról fáradtan esik be a hotelbe. Vendégbarát szállodák a szállodai foglaltságtól függően tesznek, vagy legalább próbálnak engedményeket tenni, és rendszerint már a szobafoglaláskor rákérdeznek az érkező/induló járatra, és igyekeznek ennek megfelelően rendezni a szobákat.

#7 A nagyobb nem mindig jobb

Egy sok szobával rendelkező mega-szállodakomplexumban senki se várjon személyre szabott szolgáltatásokat. Akár a szobapincért, akár a recepciót próbálja elérni telefonon a vendég, általában hosszú várakozásra számíthat.

#8 Vékony falak, zajos folyosók

Ez a probléma általában olyan szállodákban jelentkezik, melyek épületét eredetileg nem erre a célra építettek. A nagyszobát most három kicsire osztották, de olyan vékony a fal, hogy a szomszéd minden mozdulatát hallhatjuk - és akkor még olcsón megúszta az egyszeri utazó. A rosszul hangszigetelt, éjszakai bárra vagy teherportára néző ablakok pedig garantálják az ébren töltött éjszakákat és a korai ébredéseket.

#9 Nagyon sajnáljuk ami történt, de semmit sem tehetünk

Bosszantó érzés, ha a panaszkodó vendéget a személyzet csak megnyugtatni akarja, de a probléma megoldására látványosan nem tesznek semmit sem. Az ember nem akar feltétlenül pénzt, vagy gyümölcskosarat, csupán teljes jóindulattal szól - a vendég pár nap után továbbáll, a probléma viszont marad. Ez az amit néhány szállodai alkalmazott nem ért meg.

# 10 Mennyi párnára van szükség?

Igazán kis hiba, de miért van így? Néhány szálloda előszeretettel pakolja tele az ágyat párnákkal, így lefekvés előtt percekig pakoljuk le és el, hogy ne legyenek útba. Kövezettek meg, de szerintem 2 párna/fő bőven elegendő.

Találkoztatok már a fenti hibákkal? Vagy másokkal? Vagy ez nem is hiba? Érdekel a véleményetek, írjátok meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vojazs.blog.hu/api/trackback/id/tr902002930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess a Facebookon is!

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (7) 2014 (11) 2015 (14) 2016 (12) 2017 (14) 2018 (9) afrika (38) amerika (40) amszterdam (6) anglia (41) ausztrália (21) ausztria (23) ázsia (6) balaton (5) bali (9) bécs (6) belföld (28) belgium (9) bled (5) bor (6) börzsöny (7) brazília (11) budapest (26) családinyaralás (11) csehország (14) dánia (11) dél (23) dél afrika (8) dunakanyar (6) egyesült államok (30) európa (6) évforduló (5) facebook (6) fesztivál (9) film (8) focivb (27) focivébé (23) forgatási helyszín (8) forma 1 (12) fotó (11) fotók (6) franciaország (40) hajó (6) hajóút (5) hollandia (12) horvátország (6) hotel (50) húsvét (5) india (18) internet (13) iphone (5) irán (5) izland (6) japán (14) júliai alpok (6) kanada (18) karácsony (30) karib (21) kastély (5) kedvezmény (12) kenya (5) kerékpár (12) kilátó (5) kína (14) kirándulás (7) korea (7) környezetvédelem (14) különleges (19) kulturális főváros (8) las vegas (6) legnagyobb (5) lengyelország (9) london (14) magyarország (53) maldív (5) marketing (5) mexikó (19) múzeum (17) nagy britannia (11) németország (28) nemzeti park (7) new york (16) nyaralás (33) nyeremény (5) nyereményjáték (5) ökoturizmus (26) olaszország (21) oroszország (8) párizs (8) plakát (6) portugália (9) programajánló (12) programok (5) reklám (7) repülés (27) singapore (5) skócia (10) spanyolország (25) svájc (12) svédország (7) sydney (5) szálloda (63) szállodák (7) szeged (7) szilveszter (6) szingapúr (8) szlovénia (20) szokatlan (10) tata (6) technika (5) témapark (5) törökország (9) túrázás (9) turizmus (217) unesco (21) usa (67) utazás (452) utazási iroda (5) vár (5) videó (30) világörökség (55) vonat (15) weboldal (5) zene (9) Címkefelhő

Minden, ami utazás

Utazás minden viszonylatban és változatban. Ha velem szeretnél kapcsolatba lépni, itt megteheted: vojazsblog@yahoo.com

süti beállítások módosítása