Az alkohol nyomában irány a tengerentúl, egészen pontosan San Francisco. Ezúttal a város és Kalifornia történelméhez is kapcsolódó sörfőzde, az Anchor Brewing meglátogatása a cél.
A sörfőzdét 1896-ban alapították, habár a mai épületbe csak 1977-ben költöztek. A sörfőzés folyamata azonban az alapítás óta ugyanúgy történik: az eredeti metódus szerint, kézzel, hagyományos vörösréz főzőedényekben érik meg a malátalé.
Hagyományosan hét különböző sört készítenek itt, de egyes speciális alkalmakra újfajta főzeteket is kikísérleteznek. Ilyen például a Potrero Commons Ale, melyet bevételéből egy helyi park létrehozását támogatták.
A sörfőzdét csak előzetes bejelentkezéssel lehet meglátogatni. A nagyjából két órás program első 45 perce során a csoport végigsétál a sörfőzdén, megismerve annak történetét és a sörfőzés folyamatát. A program végén termésteszen meg is lehet kóstolni a itt készített sört.
Bővebb információ az Anchor Brewing (www.anchorbrewing.com) weboldalán található.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.