Kipróbáltuk: Templomvölgy Resort, Mátrakeresztes

A Stílusos Vidéki Szállodák közül már jópárat bemutattam itt a vojázsblogon (itt, meg itt és még itt is), most is egy ilyen bemutatkozás következik, ezúttal azonban személyesebb hangvételű, mint az eddigiek. A poszt szerzője eltöltött egy hétvégét a mátrakeresztei Templomvölgy Resortban, és tapasztalatait megosztotta a bloggal. Részletes és alapos beszámoló egy sokat utazó és szállodaiparban is jártas szerzőtől!

Gyerek(ek)kel utazni kaland – ám semmiképpen nem összetévesztendő a pihenés céljából tett kiruccanással. (Avagy angolul: Never confuse a trip with the kids with a vacation.) Valljuk be: gyerekek nélkül utazni teljesen más élmény, az autóban hallgatott zenétől (és annak hangerejétől) kezdve az étkezések időtartamán át a reggeli ébredés időpontjáig és azon túl...
A kisgyerekes párok nagy többségének – hozzánk hasonlóan – feltehetően viszonylag ritkán adódik alkalma gyerekek nélkül, kettesben több napra elutazni. Mi most egy ilyen ’romantic getaway’ típusú hétvégére készültünk, és mindenképpen szerettem volna valami különleges helyet találni. Ezekkel a paraméterekkel kerestem szállást:
-    Budapesthez való viszonylagos közelség (a rendelkezésre álló nem túl hosszú idő minél kisebb hányadát akartuk utazással tölteni)
-    hegy, erdő, csend, nyugalom, jó levegő
-    kis kapacitású, de professzionális, igényes szálláshely (szintén a nyugalom jegyében)
-    étkezés a helyszínen vagy közvetlen közelében (jelige: ÉN most nem főzök!)
-    aktív pihenési, kirándulási lehetőségek a környéken
Volt néhány ötletem, de a barátnőm javasolta, hogy nézzek körül a Stílusos Vidéki Szállodák blogján –  itt akadtam rá a mátrakeresztesi Templomvölgy Resortra, amely a honlapja alapján megfelelt valamennyi kritériumnak.

Érkezés előtt:
Tetszetős, jó a honlap, áttekinthető és abszolút felhasználóbarát. Konkrét árak a weboldalon nincsenek feltüntetve, de a ház méretéből és az üzemeltetés jellegéből adódóan ez szakmailag érthető. Profi volt az ajánlatadás sebessége, az ajánlat maga, minden telefonos és írásbeli kommunikáció. Várakozásainkban szerencsére nem csalódtunk: a Templomvölgy élőben is ’hozta’, amit ígér.

Szállás:
A XX. század elején vadászkastélyként emelt, évtizedekig templomként használt épület teljes felújítását követően 3 éve működik szállodaként. (Az egyszerűség kedvéért – és elismerésem jeléül – a továbbiakban is a ’szálloda’ megnevezést használom, bár a Templomvölgy Resort szobáinak száma alapján hivatalosan nem ’szálloda’. ) Összesen 6 szobájuk van, kialakításuk és berendezésük megegyezik. Igényes, letisztult, elegáns stílusú a szoba, tágas fürdőszobával, minőségi fürdőszobai textilekkel és ágyneművel, egyedileg állítható fűtéssel, használható WIFI-vel. (Utóbbival kapcsolatban örömmel konstatáltuk, hogy nem csak kinyitott szobaajtónál és/vagy a fürdőszobának az előtérhez legközelebb eső sarkában működik, mint néhány más ház WIFI-je, amelyekhez korábban szerencsénk volt.) A szobák kulcskártyával nyílnak, ami (hatszobás házról lévén szó) kellemes meglepetés.  
Nekem személy szerint két napnál hosszabb tartózkodáshoz kevés lett volna az (amúgy tágas) előtérben elhelyezett szekrény vízszintes pakolófelülete (1 db hosszú polc, jó magasan), de ezen hamar túlléptem, szerencsére nem hátizsákkal, hanem bőrönddel érkeztünk. 



Étkezés:
Félpanziós ellátásra kértem és kaptam ajánlatot, reggelit és vacsorát kértünk.
A reggeli büféjellegű, és a választék ugyan – értelemszerűen – szűkebb egy átlagos négycsillagos, kétszáz szobás szálloda büféreggelijénél, a színvonal viszont határozottan magasabb. Személyes szállodaireggeli-kritériumrendszeremben a tea és a narancslé minősége nagy súllyal szerepel, ezért jólesett látni a teafilteres dobozban a Twinings teákat, és hogy a narancslé itt nem vizesre higított jaffaszörpöt jelent. Volt meleg étel (virsli és rántotta), házi sütésű kenyér – és folyamatos utántöltés mindenből.
Vacsoránál nem á la carte étkezés van, hanem adott menü. Egyedi igényeket természetesen figyelembe vesznek, de mi rábíztuk magunkat vendéglátóinkra, és jól tettük. Ízletes, bőséges, házias vacsorát kaptunk, és a borválaszték is korrekt.


A környék ideális a Mátrában tett rövid sétára vagy akár egész napos túrákra, közel van (és lassan aktuális) a Mátraszentistváni Sípark, megmászható a Galyatető (a kilátó tavaszig zárva!), Somoskő, Salgó vagy Hollókő vára, és alig félórányira van a farkasmályi pincesor – utóbbi remélhetőleg legközelebb nekünk sem marad ki…

Bár a Templomvölgy Resort nem olcsó, a hasonló kategóriájú szállodák között átlagosnak mondanám, az ár-érték arányt tekintve pedig még inkább meggyőző az ajánlatuk.  Azt gondolom, a Hipszki család a helyszín adottságait jól kihasználva remek kis szállodát hozott létre a Templomvölgyben, melyet példamutató professzionalizmussal, hozzáértéssel és szakmai igényességgel, valamint közvetlen, de nem tolakodó, őszinte vendégszeretettel működtetnek.


Templomvölgy Resort**** Mátrakeresztes from Templomvölgy Resort on Vimeo.

(A fentieket újraolvasva szeretném elejét venni a ’gyanúsítgatásoknak’, ezért szükségét érzem leszögezni, hogy a templomvölgyi hétvégét teljes egészében saját forrásból finanszíroztuk :))

A bejegyzés trackback címe:

https://vojazs.blog.hu/api/trackback/id/tr475690915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess a Facebookon is!

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (7) 2014 (11) 2015 (14) 2016 (12) 2017 (14) 2018 (9) afrika (38) amerika (40) amszterdam (6) anglia (41) ausztrália (21) ausztria (23) ázsia (6) balaton (5) bali (9) bécs (6) belföld (28) belgium (9) bled (5) bor (6) börzsöny (7) brazília (11) budapest (26) családinyaralás (11) csehország (14) dánia (11) dél (23) dél afrika (8) dunakanyar (6) egyesült államok (30) európa (6) évforduló (5) facebook (6) fesztivál (9) film (8) focivb (27) focivébé (23) forgatási helyszín (8) forma 1 (12) fotó (11) fotók (6) franciaország (40) hajó (6) hajóút (5) hollandia (12) horvátország (6) hotel (50) húsvét (5) india (18) internet (13) iphone (5) irán (5) izland (6) japán (14) júliai alpok (6) kanada (18) karácsony (30) karib (21) kastély (5) kedvezmény (12) kenya (5) kerékpár (12) kilátó (5) kína (14) kirándulás (7) korea (7) környezetvédelem (14) különleges (19) kulturális főváros (8) las vegas (6) legnagyobb (5) lengyelország (9) london (14) magyarország (53) maldív (5) marketing (5) mexikó (19) múzeum (17) nagy britannia (11) németország (28) nemzeti park (7) new york (16) nyaralás (33) nyeremény (5) nyereményjáték (5) ökoturizmus (26) olaszország (21) oroszország (8) párizs (8) plakát (6) portugália (9) programajánló (12) programok (5) reklám (7) repülés (27) singapore (5) skócia (10) spanyolország (25) svájc (12) svédország (7) sydney (5) szálloda (63) szállodák (7) szeged (7) szilveszter (6) szingapúr (8) szlovénia (20) szokatlan (10) tata (6) technika (5) témapark (5) törökország (9) túrázás (9) turizmus (217) unesco (21) usa (67) utazás (452) utazási iroda (5) vár (5) videó (30) világörökség (55) vonat (15) weboldal (5) zene (9) Címkefelhő

Minden, ami utazás

Utazás minden viszonylatban és változatban. Ha velem szeretnél kapcsolatba lépni, itt megteheted: vojazsblog@yahoo.com

süti beállítások módosítása