Üzleti utazók: apró tippek spóroláshoz

Biztosa vagyok benne, hogy a gazdasági válság kezdete óta nem csak a kicsik, hanem a nagyobb vállalatok is megtanultak spórolni az utazási költségeiken - ha mégsem, akkor íme néhány ötlet:

Ne legyél hűséges: Ne ragaszkodj egy bizonyos légitársasághoz. Ugyan a törzsutaspontok gyűjtésével valóban elérhetsz kedvezményeket és ingyen jegyeket, de ezzel a módszerrel gyakran jóval többet költesz el mint egy repülőjegy ára. Nézz körül a piacon és keresd a legkedvezőbb ajánlatot.

Azért legyél hűséges: Minden kiválasztott légitársaságra legyen törzsutaskártyád. Ami jár, az jár: mindenütt gyűjtsd a mérföldeket, és használd ki a felkínált előnyöket. Tudd, hogy melyik kártyával melyik szállodában, melyik autóbérlő cégnél gyűjthetsz további pontokat, és ne feledd el ezt kihasználni. Ha utazási ügynököd van, vagy valamelyik online utazási portálon foglalsz, ott is érdeklődj a törzsutas-lehetőségekről, és csatlakozz a programhoz.

Az idő pénz: Olcsó(bb) járatot keresni idő. A jobb szállodát megtalálni idő. Mennyit ér a munkaidőd? Válassz: találsz egy jó utazási ügynököt, aki elvégzi helyetted ezt a munkát, és vállalod, hogy esetleg az ő munkadíját is megfizeted, vagy magad keresgetsz? Ezt mindenki döntse el maga!

Hitelkártya: Ismered azokat a hitelkártyákat, melyek egyúttal törzsutas-kártyák is? Ilyen a Malév és Citibank közös kártyája, mellyel fizethetsz, törzsutaspontokat gyűjthetsz - nem csak a repüléssel, hanem a mindennapi vásárlással is. Ha sokat repülsz, akkor a leggyakrabban használt légitársaság kártyáját érdemes kiváltani.

Alternatív repülőtér: Drága a budapesti indulás? Nézd meg Pozsonyból vagy Bécsből a lehetőségeket és számolj! Benzinköltség, parkolás, taxiköltség. Melyik éri meg jobban?

Vigyél kis csomagot - és lehetőleg  ne add fel. A feladott csomagokért minden fapados extra díjat kér. Ha az egy-két napos üzleti útra beleférsz a kézipoggyászba, akkor nyert ügyed van.

WiFi - még mindig sok szálloda kér extra díjat a WiFi használatáért. Ha tudod, hogy sokat kell internetezned, akkor keress olyan, kifejezetten üzleti utazóknak kínált csomagárat, melyben benne van a korlátlan internethasználat. Ha céged sokat foglal egy bizonyos város egy bizonyos szállodájába, akkor érdemes velük külön szerződést kötni, és ebben kikötni az internethasználat ingyenenességét.

Szállodaválasztás: nem biztos, hogy a legolcsóbb a legjobb választás! Alaposan tájékozódj, hogy mi van az árban. Ha autóval érkezel, akkor a parkolási költségeket is számold ki, repülős utazóknál a taxi díja emelheti meg a kiadásokat. Megéri a tárgyalások helyszínéhez közel lakni, és keveset költeni helyi közlekedésre, vagy olcsóbb a távolabb eső szálloda? Érdemes ebbe is belegondolni!

Repülőjegy-trükkök: hétközi utazásnál általában (ez sem igaz mindig) drágább a repülőjegy. Ha gyakran utazol, és tudod előre a dátumokat, akkor foglalj két "hosszú" jegyet. Egyet itthoni indulással, az első indulási és a második hazajöveteli dátummmal, a másikat az úti célból indulva, az első hazajöveteli és a második kiutazó dátummal. Lehet hogy olcsóbb így, de mindig tájékozódj a változtatás lehetőségéről és költségeiről! Ha nincs jó járat kifelé és hazafelé ugyanannál a légitársaságnál, próbálkozz bátran két külön légitársaság egy útra szóló jegyeivel.

A bejegyzés trackback címe:

https://vojazs.blog.hu/api/trackback/id/tr732672618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess a Facebookon is!

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (7) 2014 (11) 2015 (14) 2016 (12) 2017 (14) 2018 (9) afrika (38) amerika (40) amszterdam (6) anglia (41) ausztrália (21) ausztria (23) ázsia (6) balaton (5) bali (9) bécs (6) belföld (28) belgium (9) bled (5) bor (6) börzsöny (7) brazília (11) budapest (26) családinyaralás (11) csehország (14) dánia (11) dél (23) dél afrika (8) dunakanyar (6) egyesült államok (30) európa (6) évforduló (5) facebook (6) fesztivál (9) film (8) focivb (27) focivébé (23) forgatási helyszín (8) forma 1 (12) fotó (11) fotók (6) franciaország (40) hajó (6) hajóút (5) hollandia (12) horvátország (6) hotel (50) húsvét (5) india (18) internet (13) iphone (5) irán (5) izland (6) japán (14) júliai alpok (6) kanada (18) karácsony (30) karib (21) kastély (5) kedvezmény (12) kenya (5) kerékpár (12) kilátó (5) kína (14) kirándulás (7) korea (7) környezetvédelem (14) különleges (19) kulturális főváros (8) las vegas (6) legnagyobb (5) lengyelország (9) london (14) magyarország (53) maldív (5) marketing (5) mexikó (19) múzeum (17) nagy britannia (11) németország (28) nemzeti park (7) new york (16) nyaralás (33) nyeremény (5) nyereményjáték (5) ökoturizmus (26) olaszország (21) oroszország (8) párizs (8) plakát (6) portugália (9) programajánló (12) programok (5) reklám (7) repülés (27) singapore (5) skócia (10) spanyolország (25) svájc (12) svédország (7) sydney (5) szálloda (63) szállodák (7) szeged (7) szilveszter (6) szingapúr (8) szlovénia (20) szokatlan (10) tata (6) technika (5) témapark (5) törökország (9) túrázás (9) turizmus (217) unesco (21) usa (67) utazás (452) utazási iroda (5) vár (5) videó (30) világörökség (55) vonat (15) weboldal (5) zene (9) Címkefelhő

Minden, ami utazás

Utazás minden viszonylatban és változatban. Ha velem szeretnél kapcsolatba lépni, itt megteheted: vojazsblog@yahoo.com

süti beállítások módosítása