Legkoszosabb szállodák

A pozitív szállodalisták mellett minden évben elkészülnek a negatívok is. Az elmúlt évben csak a legjobbakat mutattam be, így éppen itt az ideje, hogy a legrosszabbakról is írjak. A listát a TripAdvisor a felhasználói értékelések alapján állította össze -  íme USA, Európa és Ázsia három-három legkoszosabb szállodája.

USA:

1. Grand Resort Hotel & Convention Center, Pigeon Forge, Tennessee
Az első helyezett egy egészen korrekt kis szállodának tűnik  - már legalábbis a saját weboldala alapján. 452 szoba 5 szinten, vízesés, fűtött külső medence, a környék legnagyobb beltéri jacuzzija, ingyenes wifi minden szobában. Kár, hogy a TripAdvisoron erről a szállodáról véleményt írók 87%-a nem javasolja másoknak - indoknak pedig a koszt és az elhanyagoltságot említik.

2. Jack London Inn, Oakland, California
Egyszerű motel, mely az USA-ban lehet nagyon jó, és nagyon rossz is. Úgy látszik, itt az utóbbi eset áll fent. Pedig vannak csábító dolgok: az árban benne van a kontinentális reggeli (mondjuk az USA-ban ez alatt a címszó alatt nem kell sokra gondolni...), van úszómedence a tetőteraszon, étterem és bár, de még fitnesz terem is. A 110 szobás motel 30 éve áll az utazók rendelkezésére - az elmúlt évben 79%-ban kapott negatív kommenteket. Ideje újítani!

3. Desert Inn Resort, Daytona Beach, Florida
Az Egyesült Államok szállodai koszlistájának harmadik helyezettje Floridában található. A Desert Inn Resort Suites and Convention Center egy 225 szobás tengerparti szálloda, külső-belső úszómedencével, bárral, étteremmel. Az egyszerű, udvarra néző szobától kezdve a jacuzzis-teraszos lakosztályig számtalan szobatípust kínál - az itt tartózkodók egy jelentős része szerint nem kevés csótánnyal együtt....


Ázsia: 

1. Goldkist Beach Resort, Singapore
Egy igen egyszerű weboldallal találtam magam szembe -  a tengerparti szálloda designra és fotósra nem sokat a költött. A lényeges tudnivalókat felsorolják, van néhány erősen pixeles kép a fotóalbumban, a facilitások között pedig az úszómedence és a konferenciatermek mellett a naplementét is említik. A TripAdvisor felhasználói pedig a fürdőszobában vastagon álló koszt emelik ki leginkább.

2. Corus Paradise Resort, Port Dickson, Malajzia
Egy igen mutatós szállodakomplexum köszön szembe, saját kis öböllel a tengerparton, ahol biztosan élmény a strandolás. A szállodának természetesen van úszómedencéje, tenisz- és fallabdapályája, edzőterme, szaunája, és a képek alapján szobái is igen szépek. A szállodát véleményezők 80%-a mégsem ajánlja másnak - sokan a mosdókagylóban tenyésző penészt említik elsőként....

3. Aspinals Hotel, Singapore, Singapore
És újra Singapore -  az Aspinals Hotel saját bevallása szerint jó helyen van, de igen olcsó. A képek és a leírás alapján az is kiderül, hogy az olcsóság nem véletlen, a szálloda, és a szobák felszereltsége eléggé egyszerű. Egyetlen komment a TripAdvisoról: "az utcán nagyobb tisztaságban aludhattunk volna". És ez még akkor is erős, ha Singapore híresen tiszta város....


Európa

1. Club Aqua Gumbet, Gumbet, Törökország
Na itt már a szálloda saját weboldalát sem találtam meg, de egy hivatkozó oldalon négycsillagosnak jelzik. All inclusive nyaralószálloda 50 méterre a tengerparttól, 94 kényelmesen berendezett szobával, kis úszómedencével. A kommentelők még az úszómedencébe befolyó szennyvizet is említik.....


 

2. Altin Orfe Hotel, Icmeler, Törökország
Barátságos hangulat, all inclusive ellátás, úszómedence, bár, edzőterem, lékondicionálás, erkélyes szobák, 3 perc séta a tengerpart. Saját weboldalt itt sem találtam, de miután a kommentelők 95%-a nem ajánlja, nagyon nincs is kedvem hozzá.

3. Cromwell Crown, London, Nagy-Britannia
Őszintén szólva nem lep meg, hogy londoni szálloda is dobogós - és mondom ezt úgy, hogy bármikor boldogan elutaznék a brit fővárosba, mert imádom. Szállodafoglaláskor azonban igen óvatos vagyok! A Cromwell Crown Kensingtonban található, és az már a honlapjáról is látszik, hogy nem bonyolították túl. Persze a fürdőszobai penészről és a koszos szőnyegekről itt sem tesznek emltést.

Ha esetleg valaki felróná. hogy Törökország nem Európa, akkor azt kell mondjam, hogy a tengerentúlról nézve biztosan az. Az európai lista további helyezettjei egyébként kivétel nélkül Londonban és Amszterdamban találhatóak, de a teljes listáért klikk ide

A bejegyzés trackback címe:

https://vojazs.blog.hu/api/trackback/id/tr32625454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krferi 2011.02.15. 18:26:06

Törökország Európából nézve is Európához tartozik, akkor is, ha nem tagja az EU-nak.
Azonkívül Singapore magyarul Szingapúr. Így, ilyen egyszerűen.

Syolos 2011.02.15. 18:36:30

"facilitás", komolyan? :)

egy nik a sok közül 2011.02.15. 18:52:27

@krferi:

Ha Törökország Európához tarozik,

akkor nyilván Izrael európai uniós felvételével kapcsolatban sem lenne kifogásod, ugye? :D

Te seggfej. :)

broáf 2011.02.15. 19:15:17

@egy nik a sok közül:

olyan szép amikor egy olyan bonyolult dolgot kell megértetni valakivel, mint például, hogy a kontinensek határai nem feltétlenül esnek egybe az országhatárokkal.
nézz meg a neten egy világtérképet (azt nem feltételezem rólad, hogy van otthon atlaszod), és nézd meg te ostoba, és aztán seggfejezz!

hollario 2011.02.15. 19:18:37

@egy nik a sok közül:

Gratulálunk! Napi Idióta Primitív Gané díjunkat ma Ön nyerte!

third 2011.02.15. 19:19:43

"néhány erősen pixeles kép a fotóalbumban" - ez egy igen erdekes mondat.
Ugyanis minden kep "pixeles", bar ki lehet fejezni inch-ben es cm-ben is. Hiaba nnnna, a koszos szallodakba vezeto ut erosen merfoldes. Hehehehe.

krferi 2011.02.15. 19:25:30

@egy nik a sok közül:
Törökország egyik (kisebb része) Európához, másik (nagyobb része) Ázsiához tartozik. Tehát Európához IS tartozik. Az Európai Unióhoz való csatlakozásuk folyamatban, a csapataik is Európa-bajnokságokon játszanak a sportban.
Sajnálom, ha ez rosszul esik és egyből Izraelt kell emlegetned tőle, bár tudom, hogy vannak, akik csak _arra_ tudnak gondolni mindig. Ők az úgynevezett seggfejek.

Monorau Bukurea 2011.02.15. 19:48:42

@third: Jé, van aki még nem hallotta azt a kifejezést, hogy a "erősen pixeles kép"? Most kötötték csak be nálatok a netet?
(Persze, szebben hangzik, hogy "alacsony felbontású kép", de a fekvőrendőrt sem hívod feltétlenül forgalomlassító küszöbnek, ugye?)

schnarrpfe 2011.02.15. 19:59:22

Most nem azért, de a keszthelyi Balatonparton lévő Helikon szállóban járt valaki mostanában? Tavaly májusi állapotában simán felfért volna a toplistára. A mocskos szőnyeg se volt semmi, de a vélhetően több hónapja döglött madár az erkély alatti kis tetőn...

max val birca man · http://maxval.co.nr 2011.02.15. 20:05:07

@egy nik a sok közül:

Törökország területének 3 %-a Európában van, azaz európai ország.

Girhes Joe 2011.02.15. 20:05:13

Már nem azért, de ezek a szállodák maximum egy adott kategórián belül lehetnek a legpocsékabbak, szerintem bőségesen lehetne találni ezerszer rosszabb szállásokat Ázsia- és Balkán- szerte, hogy csak a legvalószínűbb fellelhetőségeket említsem. Csak azok nemhogy az interneten, de még a nyomtatott katalógusokban se szerepelnek.

Törökországnak meg a Boszporusztól északnyugatra eső része Európa, a többi Ázsia. Általános iskolás tananyag. Gumbet és Icmeler tehát Ázsiában van.

Girhes Joe 2011.02.15. 20:08:53

@max val birca man:
Ja, meg a magyar lakosság 3%-a jár könyvtárba, tehát a magyarok irodalmilag műveltek. :D

Kovacsla 2011.02.15. 20:12:04

@krferi: Kistigrisország magyar neve Szingapúr, a fővárosának viszont nincsen magyarított neve, így az marad Singapore. (Hogy területileg mi a kettő között a különbség, avagy élnek-e Szingapúrban vidékiek, azt nem tudom :)

max val birca man · http://maxval.co.nr 2011.02.15. 20:13:07

@Gergő77:

Rossz párhuzam. Ha egy országnak van bármlyen kis része is egy kontinensen, akkor az ottani ország, s kész.

Pl. Portugália és az USA három kontinensen fekszenek, Franciaország meg 5 kontinensen.

krferi 2011.02.15. 20:13:44

@Gergő77: Nem erről van szó. Európa része is, ez hivatalos tény. Mindenkinek jogában, hogy ez ne tessen neki, de attól még nem lesz automatikusan igaza. Pláne ha seggfejezik is hozzá.

krferi 2011.02.15. 20:17:06

@Macibb: Hát nem tudom, az én atlaszomban Szingapúr a neve a "fővárosnak" is. A Wikipedia is így tudja:
hu.wikipedia.org/wiki/Szingap%C3%BAr

Girhes Joe 2011.02.15. 20:43:12

@krferi:
A seggfejezést nem kommentáltam, oda nem ereszkedek le.

Annyiban természetesen igazad van, hogy úgy általában az ország egyaránt része Európának és Ázsiának is, de annak városai már egyértelműen vagy itt, vagy ott vannak, és a posztban említett városok bizony kőkeményen Ázsiában találhatók, így kissé fals az európai szállodalistára rakni őket. Még ha Isztambul lenne... de azon belül is egy adott épület egyértelműen vagy itt, vagy ott van, hacsak nem vesszük számításba Heisenberg határozatlansági relációját. :P

Vegyük észre, hogy a TripAdvisor fenti logikájával Vlagyivosztok szállodái is Európában vannak, hiába Kína, Észak-Korea és Japán onnan nézve a legközelebbi országok... :))

third 2011.02.15. 21:35:41

@Monorau Bukurea: Ellenkezoleg. A szamitogepezest 1985-ben kezdtem - es ITTHONI internetem van 1990 ota - talan ezert hasznalok pontos kifejezeseket.

Mr Neanderthal 2011.02.15. 22:00:30

a torokok azsiai nepseg, az orszaguk azsiai, semmi kozuk Europahoz, aki ezt vitatja az a tortenelmunk harcainak nagy reszet kerdojelezi meg! wazze Doboek nem azert kuzdottek ellenuk, hogy most barki leeuropaizza oket!

Szergej55 2011.02.15. 22:36:58

Kazahsztánnak is van még európai része :D

Hefe 2011.02.16. 00:53:47

"Európából két török és egy angol szálláshely került fel a listára, az egyikben az úszómedencébe befolyik a szennyvíz."
oda a tappenzcsalok jarnak udulni.

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2011.02.16. 05:11:01

Kb. száz redvásabbat tudnék mutatni, mindenféle túlzás nélkül.
Csótány, penész... Hahh! :)

Viviparus 2011.02.16. 07:00:52

@Syolos: hát egy factól mit vársz? facilitást:))

Kulmar 2011.02.16. 08:18:46

@third: amit írtál valóban igaz, másrészről a "pixeles kép" fogalom egy ideje már létezik, a jelentését nyilván te is érted. kötözködni a kötözködés kedvéért csak szemtől szemben érdemes ;)

mojoking77 2011.02.16. 08:37:11

Valoban sikerult a komment iroknak elkapni a cikk lenyeget latvanyosan. Torokorszag mint Europa vagy Azsia, a pixel es a pixeles fogalma kozti kulonbseg, Singapore vagy Szingapur, hat gratulalok..
Na mindegy, valamit a post-hoz is. Vajon miert nincs fent a listaan Afrika ? :)
Az elmult par evben sikerult egy ket olyan helybe belefutnom, amitol az atlag TripAdvioros valoszinuleg harom masodperc utan infarktust kapna, pedig azert igyekeztem odafigyelni, hogy ne a helyiek altal preferalt hoteleket latogassam...
Amugy a TripAdvisor kimondottan szubjektiv. rengeteg olyan lehuzast lehet olvasni, a not Recommended ertekeleseknel hogy pl: "Telefonban megigertek egy csomo kedvezmenyt es nem kaptam", meg hasonlok.
Pff

krferi 2011.02.16. 08:44:02

@mojoking77: A cikk konkrét témájához azért nem szólok hozzá, mert az sajnos engem személy szerint nem érint, elnézést kérek emiatt. Más észrevételem azonban van.

krferi 2011.02.16. 08:45:41

@fejo: Na ilyen logikával mi sem vagyunk európai népség, remélem nem kell magyarázni, miért. Dobó, bazmeg...

Mr. Jerkow 2011.02.16. 09:27:41

Ezek még nem jártak a New York Inn-ben! Bátran állíthatom, életem legszarabb hotele volt. Volt ott minden csótánytól egérszaron át a ágykeretcsttogtatásig, hogy a csikknyomos bútorzatról, a 10 centis résről az ajtónk alatt, a drogos néger prostik szobáztatásáról és a klasszik "police line do not cross" sárga szalaggal lezárt szobáról ne is beszéljek. Igazi roach motel a szó legszarabb értelmében.

www.newyorkinn.com/gallery.asp

DonnaQ · http://vojazs.blog.hu/ 2011.02.16. 13:27:48

@krferi: @max val birca man: tisztában vagyok Európa határaival, és tudom, hogy Törökországot Európához (is) szokás sorolni, ugyanakkor az itt szereplő városok az ország ázsiai részén vannak, tehát akár oda is sorolhatnánk. De természetesen köszönöm a kiigazításokat.
Singapore-Szingapúr kérdés: nem érzem ezt olyan megkövült dolognak, mint pl a Paris-Párizs írásmódot, de majd igyekszem erre is figyelni.
@Syolos: facilitás igen, lehet, hogy nem köznyelvi szó (mondjál rá jobbat pls), én szeretem, van egyféle humoros felhangja is (szerintem) és ha a Pécsi Egyetemnek jó, akkor nekem is (www.pte.hu/menu/145/26)
@third: minden kép pixeles, de van néhány erősen pixeles, ismét hivatkozok, ha az artmagazinnak jó ez, akkor nekem is (www.artmagazin.hu/artmagazin_hirek/balazs_janos.546.html)

DonnaQ · http://vojazs.blog.hu/ 2011.02.16. 13:28:43

@mojoking77: A TripAdvisor nem csinált afrikai listát, én meg bevallottan azt vettem át. Szerencsére nincsenek személyes koszos szálloda tapasztalataim :-) Ha lesz ilyen lista, pótolom. Valóban néha szubjektív a véleményezés, de ha 80% mondja, hogy koszos, akkor csak elhiszem...

DonnaQ · http://vojazs.blog.hu/ 2011.02.16. 13:29:17

@Mr. Jerkow: hát New Yorkban igen könnyű koszos szállodát találni....

Kövess a Facebookon is!

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (7) 2014 (11) 2015 (14) 2016 (12) 2017 (14) 2018 (9) afrika (38) amerika (40) amszterdam (6) anglia (41) ausztrália (21) ausztria (23) ázsia (6) balaton (5) bali (9) bécs (6) belföld (28) belgium (9) bled (5) bor (6) börzsöny (7) brazília (11) budapest (26) családinyaralás (11) csehország (14) dánia (11) dél (23) dél afrika (8) dunakanyar (6) egyesült államok (30) európa (6) évforduló (5) facebook (6) fesztivál (9) film (8) focivb (27) focivébé (23) forgatási helyszín (8) forma 1 (12) fotó (11) fotók (6) franciaország (40) hajó (6) hajóút (5) hollandia (12) horvátország (6) hotel (50) húsvét (5) india (18) internet (13) iphone (5) irán (5) izland (6) japán (14) júliai alpok (6) kanada (18) karácsony (30) karib (21) kastély (5) kedvezmény (12) kenya (5) kerékpár (12) kilátó (5) kína (14) kirándulás (7) korea (7) környezetvédelem (14) különleges (19) kulturális főváros (8) las vegas (6) legnagyobb (5) lengyelország (9) london (14) magyarország (53) maldív (5) marketing (5) mexikó (19) múzeum (17) nagy britannia (11) németország (28) nemzeti park (7) new york (16) nyaralás (33) nyeremény (5) nyereményjáték (5) ökoturizmus (26) olaszország (21) oroszország (8) párizs (8) plakát (6) portugália (9) programajánló (12) programok (5) reklám (7) repülés (27) singapore (5) skócia (10) spanyolország (25) svájc (12) svédország (7) sydney (5) szálloda (63) szállodák (7) szeged (7) szilveszter (6) szingapúr (8) szlovénia (20) szokatlan (10) tata (6) technika (5) témapark (5) törökország (9) túrázás (9) turizmus (217) unesco (21) usa (67) utazás (452) utazási iroda (5) vár (5) videó (30) világörökség (55) vonat (15) weboldal (5) zene (9) Címkefelhő

Minden, ami utazás

Utazás minden viszonylatban és változatban. Ha velem szeretnél kapcsolatba lépni, itt megteheted: vojazsblog@yahoo.com

süti beállítások módosítása