Vigyázat! Piros szívek mindenütt!

Én, habár személyi számom kettessel kezdődik, be vagyok oltva romantika ellen. Legalábbis a megvásárolható, piros-szíves romantika ellen egészen biztosan. A Valentin-nap említésére a hideg ráz, közeledtével pedig már a mezei virágárusokra is harapok - pedig amúgy a virágot nagyon szeretem.

És most, ezután a feltárulkozó vallomás után következzen egy Valentin-napi összeállítás BÁLINT nap előtt egy nappal - akinek tetszik valamelyik ötlet, jövőre még megvalósíthatja!

Kezdjük először is kis hazánkkal - a közigazgatási- és hegy- és vízrajzi térkép mellett létezik ugyanis Magyarország romantika-térképe is. Javasolnak helyszínt kettesben eltöltendő hétvégékhez, csókhoz, sétához, lánykéréshez, vannak programjavaslatok, naplemente táblázat (!!!), de kapunk tippeket a teljes romantikus élmény eléréséhez is. A térképet alaposan nézegetve az is kiderül, hogy Budapest, a Balaton-felvidék a legromantikusabb vidék, míg az Alföldről nem csak a hegyek, de a piros szívek is hiányoznak.

Aki ezen a neves napon szeretné megkérni kedves kezét, és a helyszínnel kapcsolatban nem adja alább Párizsnál, az a tökéletes lánykérés élményét veheti meg Apoteo Surprise weboldalán. A legolcsóbb lánykérés 290 EUR, ekkor egy kifutófiúnak álcázott bűvész visz ki egy levelet a leendő arának, majd a levélből rózsa lesz, és mellé egy kártya a szerelmes üzenettel. Lehet névreszóló tűzijátékot rendelni, csatornán hajózni, hőlégballonra szállni, van lánykérés a Stade de France-ban vagy repülőgépek írják az égre az üzenetet. Utóbbi egyúttal a legdrágább megoldás is, 15 900 EUR.

És hogy melyek a világ legromantikusabb helyei? Érdemes a Travel+Leisure 2005-ös összeállítását végigböngészni, mert valóban remek szállodákat sorol fel.
Az én személyes kedvencem a Hacienda Puerta Campeche, mely Mexikóban, a Yucatán-félszigeten található. A 17. századi épületben a spanyol elegancia és a maja hagyományok keverednek. Gyönyörű kert, úszómedence, csendes erkélyek. Mindössze 15 szoba található itt, így garantálják, hogy minden vendég személyre szabott, egyéni kiszolgálást kapjon.

Az összeállításban a szállodák után vízi élményeket is találunk, például a Nomade Yachting ajánlatát. A jachtok fedélzetén Francia Polinézia szigetei járhatók körbe.

Megtudhatjuk, hogy melyek a legszexibb városok (Marrakesh, Zürich, Róma, Toronto, New York, Miami, London és Párizs), felsorolnak titkos falvakat és a világtól elzárt romantikus helyeket, de találhatnak kedvükre valót az "aktívan romantikus" utak kedvelői is.

Aztán itt egy frissebb összeállítás a Reuterstől: Top 10 romantikus szálloda. Íme a lista, klikk a névre, ha valahol szobát szeretnél foglalni!

1. Viceroy Anguilla - Brit Nyugat-India (Anguilla)
2. La Réserve Ramatuelle, St. Tropez, Franciaország (erről korábban itt)
3. Fairmont Frontenac, Quebec, Kanada
4. Rosewood Mayakoba, Riviera Maya, Mexikó
5. Rayavadee Resort, Krabi Island, Thaiföld
6. Villa Bordoni, Toszkána, Olaszország
7. Southern Ocean Lodge, Kangaroo Island, Ausztrália (erről már itt írtam)
8. Hotel on Rivington, New York, USA
9. Fairmont Orchid, Hawaii
10. Capella Singapore, Singapore


Az igazán exkluzív ajánlatokat természetesen a Luxist weboldalán találtam meg. Itt olvastam a W Hotels of New York Valentin-napi csomagajánlatát, melyben van csokoládé, masszázs, korcsolyázás, ágybanreggeli - mindez akár már 259USD/éj kezdő áron is elérhető.
A csokoládé, mint a Valentin-nap kísérőeleme nem csak New York kiváltsága. Helyben termesztett kakaóbab az alapanyaga a mexikói Esencia Estate szálloda "Chocolate for Two" csomagajánlatában szereplő finomságoknak. Ezt használják a csokoládé-masszázshoz, a csokis koktélkeveréshez és a főzéshez is. Elutazáskor a pár ajándékba kap egy csomagot is a helyi kakaóbabból.


De aki igazi egzotikumra vágyik, az válassza a kambodzsai Raffles Grand Hotel d'Angkor Siem Reap ajánlatát. 3 éjszaka szállás az egyik privát kerttel rendelkező villában, saját inas, kirándulások a környéken, repülés hőlégballonon pezsgővel, privát idegenvezetős dzsiptúra, pezsgős reggeli a dzsungelben, privát reptéri transzfer , romantikus vacsora stb. Ár: 15 670 USD/3 éj.


Nos, nem ez a legdrágább ajánlatom - ehhez vissza kell utazni a sokak által utált, és még többek által szeretett New Yorkba. A Taj Hotels neves tagszállodája, a The Pierre ajánlata kereken 80 000 USD, mellyel két éjszaka szállást tartalmaz, igaz, azt a pazar elnöki lakosztályban. Van benne koktélozás, vacsora, a neves estére pedig a szerelmespáré az egész bálterem. Itt fogyaszthatják el a csak nekik készített ötfogásos vacsorát, melyhez a legjobb pezsgőt és borokat szolgálják fel. A zenekar ezen az estén csak nekik zenél, a kedvenc virágjaik díszitik a lakosztályt, a desszertet a torták da Vincije, Sylvia Weinstock készíti, természetesen szív alakúra. A szálloda ajándékról is gondoskodik, a Cartier's Love Collection egyik szép, gyémántos darabja lesz az!

A bejegyzés trackback címe:

https://vojazs.blog.hu/api/trackback/id/tr222640177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess a Facebookon is!

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (7) 2014 (11) 2015 (14) 2016 (12) 2017 (14) 2018 (9) afrika (38) amerika (40) amszterdam (6) anglia (41) ausztrália (21) ausztria (23) ázsia (6) balaton (5) bali (9) bécs (6) belföld (28) belgium (9) bled (5) bor (6) börzsöny (7) brazília (11) budapest (26) családinyaralás (11) csehország (14) dánia (11) dél (23) dél afrika (8) dunakanyar (6) egyesült államok (30) európa (6) évforduló (5) facebook (6) fesztivál (9) film (8) focivb (27) focivébé (23) forgatási helyszín (8) forma 1 (12) fotó (11) fotók (6) franciaország (40) hajó (6) hajóút (5) hollandia (12) horvátország (6) hotel (50) húsvét (5) india (18) internet (13) iphone (5) irán (5) izland (6) japán (14) júliai alpok (6) kanada (18) karácsony (30) karib (21) kastély (5) kedvezmény (12) kenya (5) kerékpár (12) kilátó (5) kína (14) kirándulás (7) korea (7) környezetvédelem (14) különleges (19) kulturális főváros (8) las vegas (6) legnagyobb (5) lengyelország (9) london (14) magyarország (53) maldív (5) marketing (5) mexikó (19) múzeum (17) nagy britannia (11) németország (28) nemzeti park (7) new york (16) nyaralás (33) nyeremény (5) nyereményjáték (5) ökoturizmus (26) olaszország (21) oroszország (8) párizs (8) plakát (6) portugália (9) programajánló (12) programok (5) reklám (7) repülés (27) singapore (5) skócia (10) spanyolország (25) svájc (12) svédország (7) sydney (5) szálloda (63) szállodák (7) szeged (7) szilveszter (6) szingapúr (8) szlovénia (20) szokatlan (10) tata (6) technika (5) témapark (5) törökország (9) túrázás (9) turizmus (217) unesco (21) usa (67) utazás (452) utazási iroda (5) vár (5) videó (30) világörökség (55) vonat (15) weboldal (5) zene (9) Címkefelhő

Minden, ami utazás

Utazás minden viszonylatban és változatban. Ha velem szeretnél kapcsolatba lépni, itt megteheted: vojazsblog@yahoo.com

süti beállítások módosítása