Különleges szállodák - 21. rész: Las Vegas

Egy város, ami a semmiből lett. Áll a sivatag közepén és egyszer csak lett. Létét köszönheti a Hoover-gát építésének, hiszen akkoriban indult el itt bármi is, a kaszinóknak, hiszen azok voltak a fejlődés motorjai. Van ugyan a közelben látnivaló (Valley of Fire, Lake Mead, Grand Canyon), de sok turista az itt (ébren) töltött idő jelentős részében a kaszinókban található. Az átlagos utazó 559 USD-t költ itt szerencsejátékra!

Itt minden sarkon van egy szálloda - egészen pontosan ez a város büszkélkedhet a világon a legtöbb szállodai szobával. A világ 20 legnagyobb szállodájából 13 található Las Vegasban! Itt nem elég a szép berendezés, a legmodernebb felszerelés, a tágas szoba, a rengeteg szolgáltatás - ez minden szállodában megvan már. Itt valami plusz kell, valami extra, valami, amitől meg lehet különböztetni egymástól az egymás mellett sorakozó hoteleket.

Hogy mik ezek az extrák? Túl egyszerű lett volna a 100 emeletes Stratosphere Hotel tetejére kilátóteraszt és kávézót létesíteni. Valódi vidámpark található itt, ahonnan körbelengetnek, lelógatnak, megpörgetnek ... csak bírd idegekkel a magasságot (350 méter). Hullámvasút veszi körbe a New York New York felhőkarcolóit, meg persze a Szabadság-szobrot. A Circus Circus nem csupán a világ legjobb manézs-művészeit tartja folyamatosan porondon, hanem 20 000 négyzetméternyi szórakoztató témaparkkal is kedveskedik vendégeinek. Egyiptomi hangulat várja azokat, akik a Luxor Hotelbe foglaltak: a piramist szfinx őrzi. A piramis belseje a világ legnagyobb átriumát rejti: lehet itt vásárolni, kaszinózni, vacsorázni és esténként élvezni egy csillogó Las vegasi showműsort. Arthur király világába csöppennek az Excalibur vendégei, római milliőt teremt a Ceasars Palace. Itt 14 étterem és kávézó, 6 bár, 4 esküvői kápolna, 7 úszómedence, több mint 120 bolt, spa, galéria és egy, a Colosseum mintájára épített, 4100 fő befogadására alkalmas előadóterem is található.

Az egyik legszebb, klasszikus vegasi szálloda a Bellagio. Olaszos elegancia vonul végig a 3 933 szobán. Akik tágasabb szállásra vágynak, vagy nagyobb tárasasággal utaznak, választhatnak a 600 és a 790 négyzetméteres villák közül is. Ezekben nem csupán hálószoba és fürdőszoba található, hanem masszázs-szoba, szauna, konyha, étkező, a vendég kedvenc italaival feltöltött bárpult, kandalló, saját terasz, kert, úszómedence és pezsgőfürdő is van. Természetesen itt is található kaszinó, számtalan étterem, bár, boltok, spa és szépségszalon, és az esküvői szolgáltatások terén sem vall szégyent a hotel. Itt lép fel a Cirque du Soleil az "O" című produkcióval, és esténként csinos tömeg gyűlik össze a szálloda előtti szökőkúttánc megtekintésére.

Sokan nézik meg a kalózcsatát a Treasure Island előtt, és a vulkánkitörést a Mirage-nál. Itt érdemes kicsit beljebb is menni, hiszen csodálatos belső kertje,  a korallzátonyok élővilágát bemutató akváriuma sem mindennapi, de a Secret Garden delfinjei, fehér oroszlánjai és tigrisei, párducai, leopárdjai kihagyhatatlanok. Lehetőség van elszegődni pár órára delfingondozónak, vagy, aki szeretné, tarthatja születésnapi buliját ebben a különleges környezetben. És akinek esetleg nem lenne elég az állatokból, az látogasson el az MGM Grand Hotelbe (a világ második legnagyobb szállodája) és látogassa meg az oroszlánokat. Egy érdekes adat innen: naponta átlagosan 15 000 párnahuzat kerül mosásra.

És ha már szóba került a második, akkor lássuk a legnagyobbat: The Venetian. A 7 117 szoba három épületben helyezkedik el, ezek 52, 7 és 14 emeletesek. A legkisebb szoba 60 négyzetméter - a "standard szoba" fogalma itt ismeretlen, csak lakosztályokban gondolkodnak. 21 étterem, spa, 3 úszómedence, boltok, kaszinó - mindez Velence pontos másában elhelyezve: Szent Márk tér, csatornák, gondolák. Esti szórakozásnak pedig többek között a Blue Man Group vagy az Operaház Fantomja közül lehet választani.

 

Egy másik európai város is életre kel itt: az Eiffel-torony mellett is lehet negyeddollárosokat dobálni a félkarú rablóba. A Paris Las Vegas toronyméretének csak a repülésbiztonsági rendeletek szabtak határt: 140 méter, fele az eredetinek. A weboldal szerint itt minden megtalálható, amit Párizsban szeretünk - nos ezt kötve hiszem, de tény, hogy a szálloda minden részletében a franciás eleganciát igyekszik követni.

Kihagytam néhány szállodát: nem beszéltem a Mandalay Bay Hotelről, a Wynnről, a Las Vegas Hiltonról és a Planet Hollywoodról sem - bocsánat. (Kommentekben várom, hogy még miket hagytam ki, hogy kinek melyik a kedvence, és az egyéb személyes tapasztalatokat!)

 

 

És aki most azt gondolja, hogy Las Vegas csak kaszinó és szálloda, az téved. Las Vegasban minden este kiváló művészek, előadások tekinthetők meg. Minden nap van olyan kiállítás, amelyre Európában kígyóznak sorok, vagy amelyekre évekig kell várni. Vegasban lehet minőségi szórakozást találni, s talán nagyon keresni se kell.

Végül néhány gyakorlati jó tanács utazóknak: a hatalmas kínálatnak köszönhetően itt általában olcsóbbak a szállodai szobák, mint máshol. Érdemes azonban okosan foglalni: hétköznap (vasárnaptól csütörtökig) kedvezőbbek az árak mint hétvégén. Nem ritka, hogy a péntek és szombat éjszaka duplája, vagy akár háromszorosa a hét többi napjára meghirdetett áraknak. Pénteki vagy szombati érkezés esetén rendszerint minimum két éjszakás tartózkodást kérnek a hotelek, de az is előfordul, hogy egyáltalán nem lehet szombati kezdéssel szobát foglalni (ilyenkor ezt a foglalás nélkül érkező, ún. beeső vendégeknek tartogatják). Megemelheti az árakat egy-egy nagyobb rendezvény, konferencia is, ezért érdemes több szállodát is végignézni. Ami az egyik szállodánál főszezon, az a másiknál nem biztos, hogy az. Legyen rugalmas az útiterv és a szállodaválasztás is, így nagyobb eséllyel lehet jó áron a legjobbat foglalni. Aki nem ragaszkodik a főutca, a Strip csillogó szállodáihoz, az egy utcával arrébb rendkívül alacsony áron találhat kellemes, kényelmes és igényes szállodákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://vojazs.blog.hu/api/trackback/id/tr932012915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövess a Facebookon is!

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (7) 2014 (11) 2015 (14) 2016 (12) 2017 (14) 2018 (9) afrika (38) amerika (40) amszterdam (6) anglia (41) ausztrália (21) ausztria (23) ázsia (6) balaton (5) bali (9) bécs (6) belföld (28) belgium (9) bled (5) bor (6) börzsöny (7) brazília (11) budapest (26) családinyaralás (11) csehország (14) dánia (11) dél (23) dél afrika (8) dunakanyar (6) egyesült államok (30) európa (6) évforduló (5) facebook (6) fesztivál (9) film (8) focivb (27) focivébé (23) forgatási helyszín (8) forma 1 (12) fotó (11) fotók (6) franciaország (40) hajó (6) hajóút (5) hollandia (12) horvátország (6) hotel (50) húsvét (5) india (18) internet (13) iphone (5) irán (5) izland (6) japán (14) júliai alpok (6) kanada (18) karácsony (30) karib (21) kastély (5) kedvezmény (12) kenya (5) kerékpár (12) kilátó (5) kína (14) kirándulás (7) korea (7) környezetvédelem (14) különleges (19) kulturális főváros (8) las vegas (6) legnagyobb (5) lengyelország (9) london (14) magyarország (53) maldív (5) marketing (5) mexikó (19) múzeum (17) nagy britannia (11) németország (28) nemzeti park (7) new york (16) nyaralás (33) nyeremény (5) nyereményjáték (5) ökoturizmus (26) olaszország (21) oroszország (8) párizs (8) plakát (6) portugália (9) programajánló (12) programok (5) reklám (7) repülés (27) singapore (5) skócia (10) spanyolország (25) svájc (12) svédország (7) sydney (5) szálloda (63) szállodák (7) szeged (7) szilveszter (6) szingapúr (8) szlovénia (20) szokatlan (10) tata (6) technika (5) témapark (5) törökország (9) túrázás (9) turizmus (217) unesco (21) usa (67) utazás (452) utazási iroda (5) vár (5) videó (30) világörökség (55) vonat (15) weboldal (5) zene (9) Címkefelhő

Minden, ami utazás

Utazás minden viszonylatban és változatban. Ha velem szeretnél kapcsolatba lépni, itt megteheted: vojazsblog@yahoo.com

süti beállítások módosítása