Az atlantai Marriott Alpharetta - felbuzdulva a saját fűszerkert sikerén - üvegházat létesített, ahol a konyhára szánt zöldségek egy részét fogják megtermelni.
A kiskert terményeit idén ősztől, a szálloda Vidalia's éttermében kóstolhatják meg a vendégek. A tervek szerint paradicsom, cukkini, spárga, uborka, chili és különböző fűszernövények lesznek a kínálatban. Az asztalra kerülő étel így garantáltan finom lesz, és garantáltan minimális üzemanyagot használtak el a szállításához.
A szálloda más téren is törekszik a környezetvédelemre - az üvegház mellé épül a komposztáló, a keletkező hulladék 20%-t újrahasznosítják, és minden elektromos felszerelése, izzója energiatakarékos.
(Az azért érdekelne, hogy baromfiudvar és disznóól mikor lesz a szállodák mellett.....)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.