Titkos helyek

A világ jelentős része fejet hajtott a turizmus előtt: királyi paloták, erődök, szigorúan őrzött objektumok nyíltak meg már utazók előtt. Néhány hely maradt csak zárva - és maradt izgalmas, meghódítatlan. Melyek ezek a szupertitkos helyek? Íme: 

A Pentagon híres, ötszögű épülete (amiről a nevét is kapta) egy nagyon kis része látogatható ugyan, de azért ez a világ egyik legjobban őrzött épülete. A fizikális védelem (motozás, fémdetektor) mellett elektronikusan is jól védett - naponta többmillió hackertámadást kell kivédenie.

 

A Vatikán, és annak látványosságai kihagyhatatlanok egy római út során. Igen kevés szerencsés ember jut csak el azonban a Vatikán titkos könyvtárába, ahol az értékes, régi kéziratok mellett olyan titokzatos könyveket is őriznek, mint a"fekete" Biblia, a Démonok könyve, vagy az inkvizíció feljegyzései. A rejtélyes könyvtár a kép felső részén található épület pincerészén található.

 

  

 

A köznyelvben csak FBI Akadémiának nevezett kiképzőtáboroban évente 800 újonc vesz részt 20 hetes képzésen. Az FBI ügynökön kívül más nem látogathatja a 155 hektáros területet.

 

 

 

A Flamanville Atomreaktor Franciaországban, a La Manche csatorna partjain található. Ide valóban csak a személyzet léphet be - minden része szigorúan őrzött.

 

  

Az ECHELON egyik "hallgatózóállomása" található Nagy-Britanniában, Menwith Hillen. Ez, a rengeteg antennával és hatalmas gömbökkel dekorált terület  a világ egyik legtitokzatosabb helye. Itt mindent tudhatnak és hallhatnak, ami a világban történik. 

 

Vauxhall Cross - ezt a Temze-parti  épületet sokan láthattuk, de kevesen járhattak belül is. Az MI-ok titokzatos épülete, ahol a brit titkosszolgálat végzi mindennapi munkáját: terrorelhárítás, kémkedés megakadályozása, ilyesmi.

 

A francia csendőrség adminisztrációs központja, ahol igen fontos katonai dokumentumokat őriznek. Igen szigorúan.

 

A híres 51-es zóna a nevadai sivatagban. A saját rendőrséggel védett terület 1954 óta szigorúan őrzött. Úgy sejtjük, földönkívüliekkel kísérleteznek itt. Az igazságot valószínűleg azok sem tudják, akik őrzik. A képen a légierő épülete "látható" fehéren.

 

A nemzetközi rendőri szervezet, az Interpol központja Lyonban található. Kizárólag az itt dolgozók, illetve a tagállamok államfői léphetnek be a szigorúan őrzött épületbe.

 

 

Észak-Korea őrzi titkait - azokat csak ilyen, műholdas fotókkal leshetjük ki. A képen a yongbyoni atomreaktor épületei: vegyi üzemek, laborok, üzemanyagraktárak láthatóak. 

 

Maryland államban található az amerikai haditengerészet egyik legszigorúbban őrzött területe: Camp David. Kevés kép van a komplexum belsejéről - a látogatói is leginkább államfők, és az ő legszűkebb kíséretük.

 

Mióta 2001. szeptember 11-én Cheney alelnököt ide menekítették, azóta ez a Pennsylvania államban található szigorúan őrzött, atombiztos bunker a Cheney-barlang nevet viseli.

 

A CIA központjának bejáratát már sok filmben láthattuk. Hogy belül mi történik, és hogyan néz ki a titkosügynökök munkahelye, ezt mozifilm még nem mutatta be. Műholdas képeken látszik, hogy a komplexum több épületből áll a szigorúan védett terület összesen 104 hektárt foglal el.

 

 

Hainan szigete, és a gyönyörű, fehér homokos tengerpartja nem ismeretlen a turisták előtt. Ezen a szigeten található azonban a kínai haditengerészet szigorúan őrzött bázisa is. (A képen balra, jobbra a strand...)

 

 

Akárcsak az FBI, úgy a CIA is szigorúan őrzi kiképzőbázisát. A Camp Peary, a "Farm" Virginia államban található. A 32 négyzetkilométernyi területen képzik ki a jövő amerikai szuperkémjeit.

 

 

A kaliforniai Hemet város közelében található a szcientológiai egyház "központja". Belépés szigorúan csak tagoknak, a terület gyönyörű természeti környezetben található.

 

 

A moszkvai Ljubljanka 1991-ig volt a KGB központja. A hírhedten kegyetlen börtön ma az FSB székhelye, így továbbra is zárva marad a kéretlen látogatók előtt.

 

 

Az ECHELON francia tagja Domme falu közelében található. Egyben ez a francia nemzetvédelm központja is. Parabola- és egyéb antennák fedik le a területet - biztonsági okokból csak ilyen homályos kép adható ki róla.

   

 

(Teljes cikk itt:  http://www.linternaute.com/actualite/magazine/lieux-interdits-et-secrets/livres-interdits.shtml?f_id_newsletter=3216)

A bejegyzés trackback címe:

https://vojazs.blog.hu/api/trackback/id/tr712123361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess a Facebookon is!

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (7) 2014 (11) 2015 (14) 2016 (12) 2017 (14) 2018 (9) afrika (38) amerika (40) amszterdam (6) anglia (41) ausztrália (21) ausztria (23) ázsia (6) balaton (5) bali (9) bécs (6) belföld (28) belgium (9) bled (5) bor (6) börzsöny (7) brazília (11) budapest (26) családinyaralás (11) csehország (14) dánia (11) dél (23) dél afrika (8) dunakanyar (6) egyesült államok (30) európa (6) évforduló (5) facebook (6) fesztivál (9) film (8) focivb (27) focivébé (23) forgatási helyszín (8) forma 1 (12) fotó (11) fotók (6) franciaország (40) hajó (6) hajóút (5) hollandia (12) horvátország (6) hotel (50) húsvét (5) india (18) internet (13) iphone (5) irán (5) izland (6) japán (14) júliai alpok (6) kanada (18) karácsony (30) karib (21) kastély (5) kedvezmény (12) kenya (5) kerékpár (12) kilátó (5) kína (14) kirándulás (7) korea (7) környezetvédelem (14) különleges (19) kulturális főváros (8) las vegas (6) legnagyobb (5) lengyelország (9) london (14) magyarország (53) maldív (5) marketing (5) mexikó (19) múzeum (17) nagy britannia (11) németország (28) nemzeti park (7) new york (16) nyaralás (33) nyeremény (5) nyereményjáték (5) ökoturizmus (26) olaszország (21) oroszország (8) párizs (8) plakát (6) portugália (9) programajánló (12) programok (5) reklám (7) repülés (27) singapore (5) skócia (10) spanyolország (25) svájc (12) svédország (7) sydney (5) szálloda (63) szállodák (7) szeged (7) szilveszter (6) szingapúr (8) szlovénia (20) szokatlan (10) tata (6) technika (5) témapark (5) törökország (9) túrázás (9) turizmus (217) unesco (21) usa (67) utazás (452) utazási iroda (5) vár (5) videó (30) világörökség (55) vonat (15) weboldal (5) zene (9) Címkefelhő

Minden, ami utazás

Utazás minden viszonylatban és változatban. Ha velem szeretnél kapcsolatba lépni, itt megteheted: vojazsblog@yahoo.com

süti beállítások módosítása