A dél-csehországi bájos városka, Cesky Krumlov régóta nagy kedvence a magyar turistáknak. Nem csupán közelsége (kb 6 óra alatt autóút) miatt, hanem mert a gyönyörű, világörökségi védelem alatt álló város mesébe illő házaival, a föléjük magasodó várral, a mindenhol ott kanyargó Moldva (Vltava) folyóval, remek éttermeivel, barátságos panzióival igazi mennyország a turistáknak. Van mit csinálni, van hol enni, van hol lakni, és állandó a jó hangulat.
Az itt töltött napok alatt a város és a környék látnivalói mellett érdemes egy délutánt a helyi sörfőzde meglátogatására is szánni. A sörfőzés története egyidős a várossal - az Eggenberg nevet azonban csak 1662-ben vette fel a sörfőzde, amikor Cesky Krumlov az Eggenberg család birtoka lett.
A sörfőzde a hét minden napján látogatható, 11 órától van nyitva. Csoportoknak érdemes előre bejelentkezni, de egyéni látogatók bármikor beléphetnek. A túra során bemutatják a sörfőzés módját és mikéntjét, az erjesztéstől a palackozásig, de gondolom ilyenkor már mindenki a kóstolóra vár. A jegyárak kialakításánál a nemsörözőkre is gondoltak, lehet "kóstoló" és "sétáló" jegyet is váltani. A sörfőzde éttermében a túra után érdemes a helyi specialitásokat megkóstolni .
Bővebb információ a honlapon itt található.
(A sorozat korábbi részei itt érhetők el)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.