Furcsa panaszok, érdekes kívánságok és egy nagy baki

Témakereső, unaloműző és időrabló netezés közben találkoztam két remek összeállítással - az egyikben megmosolygtató utaspanaszok, a másikban az utazók érdekes kérései-kívánságai voltak. A panaszokért köszönet a Thomas Cook dolgozóinak, a kéréseket pedig az ausztrál utazásszervezők gyűjtötték össze nekünk. Lássuk a (szerintem) legjobbakat, először a panaszok:

    1. Kérem jelezzék a prospektusokban, hogy a helyi boltok nem árulnak rendes kekszeket, pl gyömbérest és vaníliakrémest.

    2. A helyi boltosok lusták - mindig bezárnak délután, pedig gyakran kellett volna ilyenkor is vásárolnom. Be kellene tiltani a sziesztát!

    3. Indiai, goai nyaralásom során megdöbbenve tapasztaltam, hogy szinte minden étteremben van curry. Egyáltalán nem szeretem a csípős ételeket!

    4. Jelentkeztünk a vízi vidámparkos fakultatív programra, de senki sem jelezte előre, hogy vigyünk fürdőruhát és törülközőt!

    5. Egy hölgy felháborodottan hívta fel a szállodai szobájából a rendőrséget - állítása szerint őt a személyzet bezárta oda. Valójában csupán annyit történt, hogy félreértelmezte a "Ne zavarjanak" táblát.....

    6. A strand túl homokos volt.

    7. A homok színe nem olyan mint a prospektusban - ott sárga volt, a valóságban fehér.

    8. Étteremben jelezte a vendég, hogy a levese túl sűrű - éppen a hús mártását kanalazta...

    9. 5 euróért vettünk Ray-Ban napszemüvet egy utcai árusnál, de hamis volt!

    10. Senki sem szólt, hogy a tengerben halak is vannak. A gyerekek nagyon megijedtek!

    11. Nekünk, angoloknak 9 órát kellett repülnünk Jamaikára, míg az amerikaiak 3 óra alatt odaértek!

    12. A mi egy hálószobás apartmanunk jelentősen kisebb volt, mint a barátaink három hálószobás apartmanja!

    13. Az Önök feladata lenne tájékoztatni minket, hogy az utasok között zajos és rendetlen emberek is lesznek.

    14. Megcsípett egy szúnyog! Senki sem szólt, hogy ezek csípnek!

    15. A vőlegényemmel kétágyas szobát kértünk, de franciaágyasat kaptunk! Most Önök a felelősek, amiért teherbe estem. Ez egy kétágyas szobában nem történt volna meg!

+1, ami csak angolul működik, de úgy nagyon: The brochure stated: 'No hairdressers at the accommodation’. We’re trainee hairdressers - will we be OK staying there?


És most pedig a kérések, melyeket nem is olyan egyszerű teljesíteni:

    1. Egy utazó jelezte, hogy nem szereti a zöld színt, ezért a szállodái szobájából minden zöld tárgyat, dekorációt el kellett távolítani. Szerencsére a fürdőszobai csempe nem zöld volt!

    2. Van aki azt szerette volna, ha Las Vegas-i tartózkodása alatt még a wc-ben is játszhatna a félkarú rablón. Sajnos nem teljesülhetett a kívánsága, hiszen minden játékgépet bekameráznak, de a mosdóban ez értelemszerűen nem lehetséges.

    3. Egyedülló utazó jelentkezett hajóútra - szívesen "társult" volna mással, de feltételei voltak. Például azt kérte, hogy útitárs teszteltesse magát jónéhány fertőző betegségre (pl AIDS), illetve körömgombára. Továbbá ne horkoljon, és ne legyen túl könnyűvérű sem.

    4. Mogyoróallergiás utazó azt kérte, hogy a Sydney-London repülőjáraton senkinél se legyen mogyoró. Konkrétan azt kérte, hogy minden utazót és a személyzetet is vizsgáljanak át, nehogy valaki mogyorót csempésszen a fedélzetre. (A leleményes utazásszervező meggyőzte, hogy nyaraljon inkább belföldön, autóval...)

    5. Egy 60 éves hölgy kérdése: Mennyi cipőt vihetek magammal?

    6. Az utas hosszabb útra, 8 hétre utazott el, és azt kérte utazásszervezőjétől, hogy ezalatt vezesse az autóját, mi több vigye el szervizbe is. Egy Mercedes SL500-ról volt szó, az utazásszervező igent mondott...

    7. Férfi utazó kérdése: Mennyi alsónadrágot csomagoljon a feleségem nekem?

    8. Egyedül utazó gyermeknek foglalnának Montevideoba repülőjegyet. Mivel csak több átszállással lehet oda eljutni, az utazásszervező rákérdez, hogy mennyi idős pontosan a gyermek - a válasz: 5 hónapos. Amikor az anyuka megtudta, hogy ez sajnos nem megoldható, felháborodva kérdezte: nem gondoskodnának róla a stewardessek?

    9. Újszülött gyermekével tengerentúlra repülő édesanya azt szerette volna megtudni, hogy kell-e füldugót biztosítania a körülötte ülőknek?


És hogy ne csak az utazókon nevessünk, a végére egy kedves történet Nagy-Britanniából. Egy 62 éves hölgy szeretett volna elutazni Granadába, és törzsutaspontjai terhére foglalt repülőjegyet - telefonon keresztül. A vonal másik végén azonban félreértették kérését, és Granada helyett Grenada szigetére készült a foglalás. A tévedésre a hölgy csak akkor jött rá, amikor a repülőn utastársával beszélgetni kezdett. A személyzet azonnal intézkedett, és amikor a gépe St. Lucián megállt, visszautazhatott Londonba, majd onnan másnap tovább Malagára. A plusz költségeket (többek között az egy éjszakai szállást a gatwicki repülőtéren) a repülőjegyfoglalást készítő cég állta, sőt a "szerencsétlen" utazó további törzsutaspontokat is kapott, így a következő, új-zélandi repülőútját is ebből fedezhette....

A bejegyzés trackback címe:

https://vojazs.blog.hu/api/trackback/id/tr105576693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Szilvi_ 2014.05.27. 10:11:05

Egyik nyaralásunkon mesélte az idegenvezető, hogy egy időseb pár azért panaszkodott, mert senki nem mondta nekik, hogy a tenger vize sós.

Kövess a Facebookon is!

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (7) 2014 (11) 2015 (14) 2016 (12) 2017 (14) 2018 (9) afrika (38) amerika (40) amszterdam (6) anglia (41) ausztrália (21) ausztria (23) ázsia (6) balaton (5) bali (9) bécs (6) belföld (28) belgium (9) bled (5) bor (6) börzsöny (7) brazília (11) budapest (26) családinyaralás (11) csehország (14) dánia (11) dél (23) dél afrika (8) dunakanyar (6) egyesült államok (30) európa (6) évforduló (5) facebook (6) fesztivál (9) film (8) focivb (27) focivébé (23) forgatási helyszín (8) forma 1 (12) fotó (11) fotók (6) franciaország (40) hajó (6) hajóút (5) hollandia (12) horvátország (6) hotel (50) húsvét (5) india (18) internet (13) iphone (5) irán (5) izland (6) japán (14) júliai alpok (6) kanada (18) karácsony (30) karib (21) kastély (5) kedvezmény (12) kenya (5) kerékpár (12) kilátó (5) kína (14) kirándulás (7) korea (7) környezetvédelem (14) különleges (19) kulturális főváros (8) las vegas (6) legnagyobb (5) lengyelország (9) london (14) magyarország (53) maldív (5) marketing (5) mexikó (19) múzeum (17) nagy britannia (11) németország (28) nemzeti park (7) new york (16) nyaralás (33) nyeremény (5) nyereményjáték (5) ökoturizmus (26) olaszország (21) oroszország (8) párizs (8) plakát (6) portugália (9) programajánló (12) programok (5) reklám (7) repülés (27) singapore (5) skócia (10) spanyolország (25) svájc (12) svédország (7) sydney (5) szálloda (63) szállodák (7) szeged (7) szilveszter (6) szingapúr (8) szlovénia (20) szokatlan (10) tata (6) technika (5) témapark (5) törökország (9) túrázás (9) turizmus (217) unesco (21) usa (67) utazás (452) utazási iroda (5) vár (5) videó (30) világörökség (55) vonat (15) weboldal (5) zene (9) Címkefelhő

Minden, ami utazás

Utazás minden viszonylatban és változatban. Ha velem szeretnél kapcsolatba lépni, itt megteheted: vojazsblog@yahoo.com

süti beállítások módosítása