Túltöltött a szálloda?

A szállodai túltöltés az utazók (egyik) réme. Heteken át böngészték a szállodákat, hosszas SWOT-analízíssel kiválasztották a legmegfelelőbbet, 142 weboldal és 14 utazási iroda árajánlatát összevetve végül sikerült lefoglalni a legjobbat a legjobb áron, és amikor az összes bőröndünkkel végre odajutnak a recepcióhoz, akkor ez az öltönyös alak azt mondja, hogy nincs hely? Dehát itt a visszaigazolás!

Igen, a szállodák rendszeresen túltöltik magukat - a gyakorlat és a tapasztalat mutatja, hogy hány százalékkal és milyen időszakban lehet ezt megtenni anélkül, hogy akár egy vendéget is el kelljen küldeni a recepcióról. Hiba azonban itt is előfordul, ekkor hiába van visszaigazolás, bizony a szállodában már egy szabad szoba sincs számunkra.

Kétségbeesni azonban teljesen felesleges - ha a szobát előre lefoglaltuk, előleget fizettünk vagy megadtuk a hitelkártyaszámunkat, akkor a szálloda is azon lesz, hogy megoldja a problémát, lehetőleg úgy, hogy mi végül mégiscsak elégedetten távozzunk. A hotelek nem szeretik, ha a hall tele van szobára váró, hangos és elégedetlen vendégekkel. Biztosan lehetünk benne: a szálloda diszkréten, gyorsan és gördülékenyen intézi ezt a problémát. Az alternatívaként felajánlott szálloda várhatóan azonos vagy magasabb kategóriájú lesz, de bizton számíthatunk ingyen taxira a transzferhez, vagy akár valami kellemes bekészítésre a szobában.

Aki mégis szeretné elkerülni, hogy másik szállodában töltse az éjszakát, annak néhány gyakorlati jó tanács ehhez:

A szobákat érkezési sorrendben adják oda. Ha túltölt a szálloda, akkor a a késő éjszaka érkező vendég marad hoppon. Ha tudod előre, hogy későn érkezel, akkor ezt már a foglaláskor jelezd! Ha késik a repülőgéped, próbáld meg értesíteni a szállodát. Persze a késői érkezés jól is elsülhet - lehet, hogy a foglalt standard szoba helyett az utolsónak megmaradt lakosztályt kapod. Jó ha tudod: a hitelkártya megadása arra szolgál, hogy amennyiben a vendég mégsem érkezik meg, akkor a szálloda a kötbért rá tudja terhelni. Ez az átköltöztetés ellen nem véd.

Minél többet fizettél, annál biztosabb a helyed: a tengerre néző elnöki lakosztályt lefoglaló vendéget nem szokás másik szállodába küldeni. Az online szállodafoglaló oldalon standard szobát foglalót igen. Ez persze a két szélsőség, de általánosságban igaz: a drágább szobát foglalók nagyobb biztonságban vannak. Ennek egyik oka, hogy ezekből a szobákból általában kevesebb van, és ezért nem is szokás olyan mértékben, vagy egyáltalán túltölteni. Másik, hogy az szálloda igyekszik a jól fizető vendégeit megtartani: a tipikus törzsvendég általában nem az online szállodafoglaló portálon keresztül érkezik.

És ha már törzsvendég: a VIP vendég, a klubtag, a törzsvendég, a céges (corporate) ügyfelek ritkábban kerülnek másik szállodába. Ez is egy módszer - kerülj be a kiválasztott hotel vagy hotellánc törzsvendégprogramjába, és várhatóan nem kell költöznöd.

Vannak persze kevésbé vendégbarát szállodák, akik majd azt mondják: a foglalás nem érkezett meg, nincs kifizetve stb. Erre az esetre legyen nálad a visszaigazolás és a fizetés másolata kinyomtatva, ha utazási irodán keresztül foglaltál, akkor az ő elérhetőségük. És akkor majd jöhetnek az újabb gyenge érvek a meghibásodott fűtésről, csőtörésről stb - lényeg, hogy legyél tisztában a jogaiddal: neked minimum ugyanolyan kategóriájú szoba és egy ingyen taxiút jár.

A legfontosabb: nem kell felháborodni és mindenfelé rosszat terjeszteni a szállodáról. Ha korrekten intézik az átköltözést, ha jó szobát kapsz, akkor mindent megtettek. A túlfoglalás mindenhol előfordul - nem ez a világ vége.

A bejegyzés trackback címe:

https://vojazs.blog.hu/api/trackback/id/tr152386124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess a Facebookon is!

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (7) 2014 (11) 2015 (14) 2016 (12) 2017 (14) 2018 (9) afrika (38) amerika (40) amszterdam (6) anglia (41) ausztrália (21) ausztria (23) ázsia (6) balaton (5) bali (9) bécs (6) belföld (28) belgium (9) bled (5) bor (6) börzsöny (7) brazília (11) budapest (26) családinyaralás (11) csehország (14) dánia (11) dél (23) dél afrika (8) dunakanyar (6) egyesült államok (30) európa (6) évforduló (5) facebook (6) fesztivál (9) film (8) focivb (27) focivébé (23) forgatási helyszín (8) forma 1 (12) fotó (11) fotók (6) franciaország (40) hajó (6) hajóút (5) hollandia (12) horvátország (6) hotel (50) húsvét (5) india (18) internet (13) iphone (5) irán (5) izland (6) japán (14) júliai alpok (6) kanada (18) karácsony (30) karib (21) kastély (5) kedvezmény (12) kenya (5) kerékpár (12) kilátó (5) kína (14) kirándulás (7) korea (7) környezetvédelem (14) különleges (19) kulturális főváros (8) las vegas (6) legnagyobb (5) lengyelország (9) london (14) magyarország (53) maldív (5) marketing (5) mexikó (19) múzeum (17) nagy britannia (11) németország (28) nemzeti park (7) new york (16) nyaralás (33) nyeremény (5) nyereményjáték (5) ökoturizmus (26) olaszország (21) oroszország (8) párizs (8) plakát (6) portugália (9) programajánló (12) programok (5) reklám (7) repülés (27) singapore (5) skócia (10) spanyolország (25) svájc (12) svédország (7) sydney (5) szálloda (63) szállodák (7) szeged (7) szilveszter (6) szingapúr (8) szlovénia (20) szokatlan (10) tata (6) technika (5) témapark (5) törökország (9) túrázás (9) turizmus (217) unesco (21) usa (67) utazás (452) utazási iroda (5) vár (5) videó (30) világörökség (55) vonat (15) weboldal (5) zene (9) Címkefelhő

Minden, ami utazás

Utazás minden viszonylatban és változatban. Ha velem szeretnél kapcsolatba lépni, itt megteheted: vojazsblog@yahoo.com

süti beállítások módosítása