Maligán-foki túránk előző részében Dél-Afrikában jártunk sört kóstolni, most karibi kalandozások következnek, hát persze, hogy a rum miatt.
Ha a Bacardi történetét meg akarjuk ismerni, akkor a kalandozást Kubában kell kezdenünk. Itt, egész pontosan Santiago de Cuba városában alapították meg napjaink legnagyobb magánkézben lévő szeszesital-előállító vállalatát, a Bacardit. A család 1959-ben emigrált Kubából az Egyesült Államokba, de megtartották a márkanevet és minden értékesítési jogot. Ma közel 100 országban vannak jelen, több mint 200 különböző márkával (pl: a Martini is ide tartozik).
A cég alapítójának, Don Facundo Bacardinak köszönhetjük a fehér rumot, és így közvetve számtalan koktélt is (a legkedveltebbek: Cuba Libre, Daiquiri, Mojito - klikk a névre a recepthez!).
A már korábban (1934-ben) létrehozott Puerto Rico-i üzem ekkor kapott igazán fontos szerepet. Habár a céget a Bermudákon található központból irányítják, a San Juan közelében lévő lepárló a legnagyobb kapacitású az összes üzem közül.
A látogatóközpont a főváros, San Juan központjából könnyen elérhető autóval vagy akár komppal is, hétfőtől szombatig 8:30 és 17:30 között (utolsó túra: 16:15), vasárnap 10-17 között (utolsó túra: 15:45) tart nyitva. A belépés ingyenes, sőt két kóstolójegyet is kap minden látogató (Már csak ezért is érdemes inkább a komp+taxi variációt választani). A kirándulás során megismerhető a Bacardi család és cég története, bemutatják a rumlepárlás folyamatát, megtanítják az igazi a mojito készítését és persze lehet kóstolni is. Bővebb információ a látogatóközpont oldalán: www.casabacardi.org
Néhány kép kedvcsinálónak:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.