Felnőttbarát hotelek Magyarországon

Tekintve, hogy az elmúlt 2 és fél hónapban összeköltözött munkahely, iskola és óvoda, a gyerekmentes szállodáknak némileg nagyobb sikert jósolok a nyárra. A mai blogposztban összegyűjtöttem mely hotelek közül választhatnak azok, akik egy kicsit a gyerekeik nélkül szeretnének feltöltődni idén.

A gyerekmentes/felnőttbarát szállodák létjogosultsága is megosztó téma. Az ellenzők szerint milyen világ az, melyből kiutáljuk a gyerekeket (miaztánmindenhovagyerekkel), a támogatók szerint a szülők manapság nem tudják és nem is akarják megnevelni a gyerekeiket (bezzegazénidőmben). Persze, mint legtöbbször, itt is középtájt keresendő az igazság. Nem új egyébként a jelenség, több évtizede léteznek gyerekmentes szállodák (ha nem is nálunk, de külföldön biztosan), és az is biztos, hogy több generáció igényeinek egyszerre megfelelni nem csak nem könnyű, hanem időnként lehetetlen is. Így aztán egy kisebb szálloda számára kifejezetten jó irány lehet, ha nem akar egyszerre nyugodt pihenést biztosítani gyerekkel és gyerek nélkül utazóknak, hanem határozottan dönt és jól láthatóan kommunikálja is döntését.

Mivel azonban a felnőttbarát szállodák vendégeinek jelentős része családos, hosszú távú sikert én azoknak jósolok, akik nem csak azt reklámozzák, hogy miért rossz a gyerekekkel (fröcsköl, hangos, rohangál, válogat), hanem azt is értik, hogyan nyaralnának a felnőttek. Ami biztos: a gyerekmentes pihenés a lenti szállodákban garantált.

Relax Hotel Hévíznél

forrás: relaxhotelheviznel.hu

Hévíztől 2 km-re, Cserszegtomajon található a 23 szobás, családias hangulatú Relax Hotel. 4700 m2-es gyönyörűen parkosított területen 2 épület található: az egyikben a szobák, a másikban az étterem és a wellness-sziget található. A szálloda csak 14 éven felüli vendégeket fogad, de a gyerekmentességen túl a szolgáltatásokkal igyekeznek a "felnőttbarát" jelzőt is kiérdemelni.

Bonvital Wellness & Gasztro Hotel Hévíz

forrás: bonvital.accentshotel.com

A csodás tótól 100 méterre található a Bonvital Wellness & Gasztro Hotel Hévíz. A 80 szobás, elegáns szállodához különleges kialakítású spa, modern stílusú étterem is tartozik. 14 év alatti vendégeket a szálloda nem fogad. 

Bükkös Hotel & Spa Szentendre

forrás: bukkoshotel.hu

A Dunakanyarban, Szentendre kedves belvárosában található a mindössze 22 szobás, négycsillagos Bükkös Hotel & Spa. Gazdag wellness- és spa-szolgáltatások, pezsgős prémium minőségű büféreggeli, meghitt vacsorák - mindez csak 13 év feletti vendégek részére.

Patak Park Hotel Visegrád

forrás: patakhotel-visegrad.hu

Visegrádon, az erdő szélén, az Apátkúti-patak völgyében találjuk a Patak Park Hotelt. Csodás erdei környezetben igazán hangulatos a wellness-terasz, de az aktív kikapcsolódásra is bőségesen van lehetőség. 29 elegáns szoba, melyekben csak 18 év feletti vendégeket fogadnak.

Duna Relax & Event Hotel Ráckeve

forrás: wellnesshotel.hu 

A festői Ráckevei-Duna partján található 47 szobás négycsillagos szálloda 12 év alatt nem fogad vendégeket. A szállodához kinti és benti medence, wellness-szolgáltatások, gyönyörű kert várja a vendégeket. Nyugdíjasok részére külön kedvezményeket kínálnak.

Imola Hotel Platán

forrás: imolaplatan.hu

Az egri Imola Hotel Platán ez egyik első gyerekmentes-felnőttbarát szálloda volt. Modern enteriőr, 21. századi környezettudatos kialakítás, a wellness-szolgáltatások széles választéka jellemzi az 51 szobás, belvárosi szállodát. Csak 16 év feletti vendégeket fogadnak!

Erla Villa Boutique Hotel Eger

 forrás: erlavilla.hu

Eger másik felnőttbarát szálláshelye az Erla Villa: barokk stílusban berendezett lakosztályokkal csábítja 14 év feletti vendégeit. Teraszos kialakítású, igényes kert, gyönyörű wellness segíti pihenést és a kikapcsolódást . 

Opál Hotel Gyöngyös

forrás: hotelopal.hu

A gyöngyösi Opál Hotel 2012 óta működik, de csak idén váltak gyerekmentessé, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy 12 év alatti vendégeket nem fogadnak. A 35 szobás, 3 csillag superior besorolású szálloda vendégei általában üzleti utazók, akiket hétvégente a Mátra erdeiben kirándulni vágyók váltanak fel. Wellness-részleg és étterem is tartozik a szállodához, mely a gyerekmentesség ellenére is rendelkezik családi szobákkal.

Green Cottage Hotel Püspökladány

forrás: greencottage.hu

Mindössze néhány apartmanból áll a püspökladányi Green Cottage, ahol 12 év alatti vendégeket nem fogadnak (habár az egyik apartmanban emeletes ágy is van). A kellemes vendégház és a hozzá kapcsolódó apartmanok baráti társaságok számára ideális pihenőhely.

Aura Hotel Balatonfüred

forrás: aura-hotel.hu

Balatonfüred egyetlen felnőtt szállodájaként hirdeti magát az Aura Hotel. Modern szobák, elegáns belső terek, úszómedence, spa:  csak 12 éve feletti vendégek részére.

Villa Oliva, Zamárdi

forrás: villaoliva.hu

S ha már Balaton: mindössze 10 szobás a Zamárdiban található Villa Oliva, ahol csak 14 év felett fogadnak vendégeket. A vendégek kikapcsolódhatnak a kis kerti úszómedencénél vagy a wellness-részlegben, de persze a Balaton közelsége is rengeteg lehetőséget kínál. 

Páskom Vendégház Lajoskomárom

forrás: paskom.hu

5 lakosztály, 5 kétágyas szoba, 40 fős étterem, 1 hektáros park, dísztó, úszómedence, szaunaház: ez a Páskom Cottage, mely Siófoktól 25 km-re délre található. Ízlésesen berendezett vidéki kúria, vendégház, ideális esküvőhelyszín. A korhatár itt 14 év.

Villa Tolnay Gyulakeszi

forras: villatolnay.hu

Gyulakeszi mellett, a Csobánc hegyen található a Villa Tolnay: Tolnay Klári színésznő egykori villája ma 10 férőhelyes panzió, borház. A nyugalom szigete, ahogy a tulajdonos nevezi, s habár a weboldalon nincs konkrét életkor, azt azért kikötik, hogy gyermekeket nem fogadnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vojazs.blog.hu/api/trackback/id/tr2315404308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess a Facebookon is!

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (7) 2014 (11) 2015 (14) 2016 (12) 2017 (14) 2018 (9) afrika (38) amerika (40) amszterdam (6) anglia (41) ausztrália (21) ausztria (23) ázsia (6) balaton (5) bali (9) bécs (6) belföld (28) belgium (9) bled (5) bor (6) börzsöny (7) brazília (11) budapest (26) családinyaralás (11) csehország (14) dánia (11) dél (23) dél afrika (8) dunakanyar (6) egyesült államok (30) európa (6) évforduló (5) facebook (6) fesztivál (9) film (8) focivb (27) focivébé (23) forgatási helyszín (8) forma 1 (12) fotó (11) fotók (6) franciaország (40) hajó (6) hajóút (5) hollandia (12) horvátország (6) hotel (50) húsvét (5) india (18) internet (13) iphone (5) irán (5) izland (6) japán (14) júliai alpok (6) kanada (18) karácsony (30) karib (21) kastély (5) kedvezmény (12) kenya (5) kerékpár (12) kilátó (5) kína (14) kirándulás (7) korea (7) környezetvédelem (14) különleges (19) kulturális főváros (8) las vegas (6) legnagyobb (5) lengyelország (9) london (14) magyarország (53) maldív (5) marketing (5) mexikó (19) múzeum (17) nagy britannia (11) németország (28) nemzeti park (7) new york (16) nyaralás (33) nyeremény (5) nyereményjáték (5) ökoturizmus (26) olaszország (21) oroszország (8) párizs (8) plakát (6) portugália (9) programajánló (12) programok (5) reklám (7) repülés (27) singapore (5) skócia (10) spanyolország (25) svájc (12) svédország (7) sydney (5) szálloda (63) szállodák (7) szeged (7) szilveszter (6) szingapúr (8) szlovénia (20) szokatlan (10) tata (6) technika (5) témapark (5) törökország (9) túrázás (9) turizmus (217) unesco (21) usa (67) utazás (452) utazási iroda (5) vár (5) videó (30) világörökség (55) vonat (15) weboldal (5) zene (9) Címkefelhő

Minden, ami utazás

Utazás minden viszonylatban és változatban. Ha velem szeretnél kapcsolatba lépni, itt megteheted: vojazsblog@yahoo.com

süti beállítások módosítása