Aqualand és Faházas Villapark, Ráckeve

Idén bizonyos okokból nem szerettünk volna nyaralás címén túl messze menni a fővárostól, olyan helyet kerestünk, ahol van a közelben valami víz, a szálláshely apartman jellegű (konyha + legalább két külön szoba). Így esett a választás a ráckevei Aqualandra, ahol a strand közvetlen közelében faházakat lehet bérelni.

A foglalás menete kicsit eltért attól, amit én utazási irodásként megszoktam (illetve nagyon is hasonlított néhány "lazább" ország visszaigazolási stílusához), de lényeg, hogy az általam kiszámolt árra kaptam egy OK-t, és némi könyörgés árán az előleg átutalásához szükséges számlaszám is megérkezett. Megígérték, hogy extra kéréseimet (gyerekágy, faház korai elfoglalása) is teljesítik.

A nyaralás előtt egy nappal a weboldalon próbálom megnézni, hogy pontosan hova esik a hely Ráckevén belül, de ez nem derül ki belőle (ezt azóta javították szerencsére!). A nyaralás első napján pedig 11 óra körül begördülünk a faházak mellé, és rögtön megállapítom, hogy a "villapark" mindössze 4 házból áll - sebaj, itt se lesz tömeg. Kisebb barangolás után a második kertész típusú ember felvilágosított, hogy hiába jöttünk ide, mert a házkulcsot a strand másik oldalán, a szállodarecepción vehetjük fel. Kocsiba be, pár perc körbeautózás, nem táv, gyerek még csak századszor kérdezi meg, hogy "Megyünk Ráckevére?". Mondjuk egy korrekt visszaigazoló levélben ezt is leírhatták volna, de végül is nem gond. Besétál, a szállodarecepción türelmesen megvár, amíg a hölgy befejezi a telefont, és rögvest megtudom tőle, hogy másodszor is rossz helyen állok - a strandbelépőt árusító kolléganő tud nekem segíteni. Akinek van elképzelése róla, hogy kánikulában, péntek délelőtt 11:10-kor hányan akarnak strandbelépőt venni, az megsaccolhatja, hogy milyen hosszú ez a sor. Végre sorra kerülök, foglalás is megvan, előleg is megérkezett, egy tétova kérdés: milyen árat is fizet Ön? - lobogtatom az e-mailt. Rendben, kauciót, hátralékot kifizetem, majd közlik: csak 14 óra után foglalhatom el a házat. Halk torokköszörülés után szólok: direkt kértem előre, hogy korábban kaphassunk házkulcsot (gyerek ekkor kiszúrta a medencét az üvegajtón keresztül, és hangos "menjünk úszni" kiáltásokkal elkezd vetkőzni, apja próbálja visszatartani), mire rövid tanácskozás - végülis ki van takarítva a ház. Feltenném a kérdést: akkor miért is kellene még 2,5 órát várnom?

Végül sikerül átvenni a házat, ami igen újnak tűnik, sokan nem lakhattak benne előttünk. A két kisebb hálószoba (egyik franciaágyas, másik különágyas), a nappali-étkező, a konyha, a zuhanyzós fürdőszoba és a WC is tiszta, normálisan felszerelt. Nekem a tökéletes kényelemhez néhány apró (vizeskancsó, fürdőszobai polc, éjjeliszekrény, seprű+lapát) és egy komolyabb felszerelés (szúnyogháló) hiányzik, de ezek nélkül azért lehet létezni. A ismételten kért hálós ágy is megérkezik végül. A szúnyoghálót talán érdemes lenne pótolni, mert a házakat övező vizesárokban azért elég bőven tenyésznek a különféle rovarfélék, de tény, hogy a gyerek ezirányú szókincse szépen bővült a nyaralás alatt - ez is valami. A házat a nyaralás egy hete alatt nem takarították, különösképpen nem is volt rá szükség szerencsére, egyetlen problémát a szemételszállítás kérdése okozta, de kedvenc, és igen segítőkész szobaasszonyunkat elkaptuk a strandon, így az is megoldódott. Apró meglepetés, hogy a csapból is a helyi termálvíz/gyógyvíz folyik, így a fürdőruhák esti kiöblítése mondhatni felesleges volt.

Az Aqualand a faházak szomszédságában található, a hangzatos elnevezés tulajdonképpen egy strandot takar, melyet kicsit túlmarketingeltek. A nem túl nagy alapterületű fürdőt több "zónára" osztották, mi a strand zónában tartózkodtunk, mely összesen 8 medencéből áll: gyermekmedence, termálvizes térdig érő áztató, termálvizes mellkasig érő, hidegvizes sodrófolyosós mellkasig érő, és egy úszásra is alkalmas medence. Ide tartozik még 3 termálmedence is, ez a strand másik oldalán fekszik. Kihagytuk a csúszdaparkot (4 csúszda), és a Vitál Központ szolgáltatásait (gőzkabin, tepidárium, szauna) A fedett fürdő úszómedencéjét a családfő tesztelte, rendben lévőnek találtatott; a fedett részen ezen felül még gyermekmedence és élménymedence is van. Kicsit gondozatlan fű és kert, itt-ott hiányzó burkolatok (lábmosókban pl), és hiányos úszómesteri ténykedés jellemezte a strandot - ahol mindezek mellett kiválóan éreztük magunkat, különösen hétköznap, mikor kicsit kisebb volt a tömeg. A túlmarketingelés egyik jele, hogy a hagyományos strandi büfésort "Ízek utcájának" nevezik - viszont van itt játszótér, ahol a palacsinta megsültéig jól eltöltötte az időt a kölyök.

 

A strand mellett helyet kapott egy szálloda is (Hotel Termalkristály Aqualand****), ennek szolgáltatásait nem volt módom kipróbálni (illetve a gyerek egyszer jó nagyot esett az étterem teraszán, de ez nem a kiszolgálás milyenségét, csakis minket, figyelmetlen szülőket minősít).

Összesítés: tiszta, rendes ház, korrekt személyzet, apró figyelmetlenségek melyeket betudok a rutintalanságnak (jövőre biztosan jobb lesz!), és kicsit túlmarketingelt strandrész. Javítanivaló: foglalás-visszaigazolás, úszómesterek munkája!

A bejegyzés trackback címe:

https://vojazs.blog.hu/api/trackback/id/tr713109850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess a Facebookon is!

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (7) 2014 (11) 2015 (14) 2016 (12) 2017 (14) 2018 (9) afrika (38) amerika (40) amszterdam (6) anglia (41) ausztrália (21) ausztria (23) ázsia (6) balaton (5) bali (9) bécs (6) belföld (28) belgium (9) bled (5) bor (6) börzsöny (7) brazília (11) budapest (26) családinyaralás (11) csehország (14) dánia (11) dél (23) dél afrika (8) dunakanyar (6) egyesült államok (30) európa (6) évforduló (5) facebook (6) fesztivál (9) film (8) focivb (27) focivébé (23) forgatási helyszín (8) forma 1 (12) fotó (11) fotók (6) franciaország (40) hajó (6) hajóút (5) hollandia (12) horvátország (6) hotel (50) húsvét (5) india (18) internet (13) iphone (5) irán (5) izland (6) japán (14) júliai alpok (6) kanada (18) karácsony (30) karib (21) kastély (5) kedvezmény (12) kenya (5) kerékpár (12) kilátó (5) kína (14) kirándulás (7) korea (7) környezetvédelem (14) különleges (19) kulturális főváros (8) las vegas (6) legnagyobb (5) lengyelország (9) london (14) magyarország (53) maldív (5) marketing (5) mexikó (19) múzeum (17) nagy britannia (11) németország (28) nemzeti park (7) new york (16) nyaralás (33) nyeremény (5) nyereményjáték (5) ökoturizmus (26) olaszország (21) oroszország (8) párizs (8) plakát (6) portugália (9) programajánló (12) programok (5) reklám (7) repülés (27) singapore (5) skócia (10) spanyolország (25) svájc (12) svédország (7) sydney (5) szálloda (63) szállodák (7) szeged (7) szilveszter (6) szingapúr (8) szlovénia (20) szokatlan (10) tata (6) technika (5) témapark (5) törökország (9) túrázás (9) turizmus (217) unesco (21) usa (67) utazás (452) utazási iroda (5) vár (5) videó (30) világörökség (55) vonat (15) weboldal (5) zene (9) Címkefelhő

Minden, ami utazás

Utazás minden viszonylatban és változatban. Ha velem szeretnél kapcsolatba lépni, itt megteheted: vojazsblog@yahoo.com

süti beállítások módosítása