Ha utazik a nő

Közeleg a nőnap, ezért szerettem volna kifejezetten női témát találni - mivel a Google szerint olvasóim nagyobbik része férfi, gondolom, hogy amúgy is kevesebb a csajos téma nálam. Az utazás pedig a nők területe: ha lehet hinni a statiszikáknak, akkor a családi utazások terén a nő az ötletgazda, a döntéshozó és a szervező is. Utazási irodában is jóval több a nő, mint a férfi. Napjainkban azonban már üzleti utazók közel fele is nő, és az utazás jellegéből fakadóan egyedül utazó nő. Ebben a posztban arról olvashattok, hogy a több női utazó hogyan formálja át az idegenforgalmat. Lehet, hogy nem csajos a téma, de nőknek szól....

Kezdjük a szállodákkal - a hotelek világszerte felismerték, hogy a női üzleti utazók igényei mások, mint a férfiaké. A válasz pedig a nők számára kialakított szobák, emeletek megjelenése  a szállodákban (ez egyébként nem újkeletű dolog). Ezekben a szobákban, vagy ezeken a szinteken nem csupán a vendégek, hanem a személyzet is kizárólag hölgyekből áll. A szobák berendezése nőiesebb, a bekészítések között kozmetikumok, intim higiéniai termékek mellett virágcsokor, női magazinok, gyógyteák, textilbevonatú vállfák, kisebb méretű papucsok és nagyobb méretű törülközők jelennek meg. Gyakran erről a szintről közvetlenül lehet elérni a hotel wellness- és spa központját is.
Indiában kiemelten fontos a biztonság - az ITC Hotels 2005 óta minden szállodájában kialakította a csak hölgyek részére elérhető, "Eva floor" nevű emeleteket. Az emeletre csak kulcskártyával lehet belépni, a teljes személyzet nőnemű (beleértve az emelet concierge-t és biztonsági őrét is), a látogatók ellenőrzését pedig videótelefon segíti.  

A koppenhágai AC Hotel Bella Sky ultramodern épületében 812 szoba található. A 2011-ben nyitott szálloda a 17. emeletét szerette volna kizárólag a hölgyeknek fenntartani. A "Bella Donna" szinten a minibárban pezsgő és smoothie, a fürdőszobában plusz kozmetikumok, profi hajszárító várta a vendégeket. A hotel azonban pert vesztett - a bíróság ítélete szerint a kizárólagosság diszkriminatív, így ezt a 20 szobát már férfiak is foglalhatják - ha akarják. 

A calgary-i International Hotelben az Orchid Level a hölgyeké - a szobákban fehérbor, plüss fürdőköpeny, női magazinok, kozmetikumok, hajsütővas, jógamatrac is része az alapfelszerelésnek. A szálloda nem diszkriminál: az Esquire Level ugyanis kizárólag a férfiaké.

Magyarországon egyedül az Aquincum Hotel kínál kifejezetten női utazóknak szobát: a "Business Woman" szobák az Executive emeleten találhatóak, így a reggelit az emelet lakói számára fenntartott lounge-ban fogyaszthatják. A napindító étkezés pedig fontos, ezért a kínálatban organikus élelmiszerek is vannak. A vendégnek 30 perces ingyenes masszázs jár extra szolgáltatásként, a szoba felszerelésének Nespresso kávék, különleges teák, gyógyteák, sminkkészlet, Germaine de Capuccini kozmetikumok, profi hajszárító és hajformázó szett is része. 

 

De ne ragadjunk le csak a szállodáknál - létezik kifejezetten nőknek írt útikönyv. Ez a Go!Girl Guides - a nyomtatott útikönyvek mellett e-könyveket is létrehoztak, de maga a weboldal tartalma is izgalmas. Tippek, tanácsok nőktől nőknek, rengeteg témában.

Három nepáli lánytestvér, Lucky, Dicky and Nicky Chhetri 1994-ben alapította meg a 3Sisters Adventure Trekking nevű céget. A lányok Nepálba, Indiába, Tibetbe és Bhutánba szerveznek utakat - a Himalája lejtőin túrázó csoportokba csak nők jelentkezhetnek. A lányoknak korábban éttermük volt, ahol  a 90-es évek elején sok hölgy túrázó evett; a beszélgetések során pedig az is kiderült, hogy elégedetlenek a férfi túravezetőikkel. Korábban nők nem vezettek túrát, így a három bátor nővér ledöntötte a tabukat: női túravezetőket képeztek, és elindították a vállalkozásukat - túravezetők és túrázók legnagyobb megelégedésére.

 

Ha érdekel, hogy világszerte milyen szolgáltatásokkal várják a női utazókat, akkor információgyűjtéshez, ötleteléshez ajánlok még 3, női utazókra tervezett weboldalat

Maiden Voyage - a női üzleti utazók közössége, ahol vannak biztonsági tanácsok, hoteljavaslatok, online útikönyvek. Nőnapon a biztonságos utazásról tartanak webinart.

Women Traveling - szervezett utak, csak hölgyeknek. 1991-ben alapította egy egyedülálló hölgy, akinek elege volt abból, hogy házaspárokkal utazik együtt. Most a világ minden tájára szervez utakat, a csoportos utazás biztonságát kínálva azoknak, akik egyedül nem szívesen indulnak távoli, ismeretlen tájakra.

Journey Women - hatalmas adatbázis nőknek, nőktől. Tippek, útleírások, vélemények, minden utazással kapcsolatos témában.

Őszintén kiváncsi vagyok véleményetekre, kedves hölgytársak - Ti szoktatok figyelni a kifejezetten rátok szabott ajánlatokra? Keresitek a hölgybarát szállodákat (vagy keresnétek, ha több lenne?) 

Tetszett a poszt? Kövess a Facebookon további hasznos, utazással kapcsolatos tartalomért!

 

Az utazás a nők területe. Te is utazol? A mai vojázsblog poszt arról szól, hogy miként formálják át a nők az utazás világát (is).http://vojazs.blog.hu/2016/03/05/ha_utazik_a_no

Posted by Vojázsblog on Saturday, March 5, 2016

A bejegyzés trackback címe:

https://vojazs.blog.hu/api/trackback/id/tr48249246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bicepsz Elek77 2016.03.06. 09:49:19

Ebben van valami. pl. hostelekben majdnem ketszer annyi egyedul utazo (elsorban Eutopan kivuli: del-amerikai, japan, kinai es nehany ausztral+amerikai)no van, mint ferfi. Ugy latszik nagyon sok himnemu(nem mind!!) fel egyedul utazni.(vagy nem szokas??). Sot sok olyan noismerosom van volt stb. akik "vegigcsoveztek" a Balkant es Torokorszagot is)

Alick 2016.03.06. 10:16:23

Antiszoc ferfikent alapvetően utálok utazni... :)

dez01 2016.03.16. 20:32:30

No nálunk bár így lenne:(

Kövess a Facebookon is!

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (7) 2014 (11) 2015 (14) 2016 (12) 2017 (14) 2018 (9) afrika (38) amerika (40) amszterdam (6) anglia (41) ausztrália (21) ausztria (23) ázsia (6) balaton (5) bali (9) bécs (6) belföld (28) belgium (9) bled (5) bor (6) börzsöny (7) brazília (11) budapest (26) családinyaralás (11) csehország (14) dánia (11) dél (23) dél afrika (8) dunakanyar (6) egyesült államok (30) európa (6) évforduló (5) facebook (6) fesztivál (9) film (8) focivb (27) focivébé (23) forgatási helyszín (8) forma 1 (12) fotó (11) fotók (6) franciaország (40) hajó (6) hajóút (5) hollandia (12) horvátország (6) hotel (50) húsvét (5) india (18) internet (13) iphone (5) irán (5) izland (6) japán (14) júliai alpok (6) kanada (18) karácsony (30) karib (21) kastély (5) kedvezmény (12) kenya (5) kerékpár (12) kilátó (5) kína (14) kirándulás (7) korea (7) környezetvédelem (14) különleges (19) kulturális főváros (8) las vegas (6) legnagyobb (5) lengyelország (9) london (14) magyarország (53) maldív (5) marketing (5) mexikó (19) múzeum (17) nagy britannia (11) németország (28) nemzeti park (7) new york (16) nyaralás (33) nyeremény (5) nyereményjáték (5) ökoturizmus (26) olaszország (21) oroszország (8) párizs (8) plakát (6) portugália (9) programajánló (12) programok (5) reklám (7) repülés (27) singapore (5) skócia (10) spanyolország (25) svájc (12) svédország (7) sydney (5) szálloda (63) szállodák (7) szeged (7) szilveszter (6) szingapúr (8) szlovénia (20) szokatlan (10) tata (6) technika (5) témapark (5) törökország (9) túrázás (9) turizmus (217) unesco (21) usa (67) utazás (452) utazási iroda (5) vár (5) videó (30) világörökség (55) vonat (15) weboldal (5) zene (9) Címkefelhő

Minden, ami utazás

Utazás minden viszonylatban és változatban. Ha velem szeretnél kapcsolatba lépni, itt megteheted: vojazsblog@yahoo.com

süti beállítások módosítása