Karibi körkép: Trinidad & Tobago

A karibi körkép sorozat újabb két szigettel folytatódik... A venezuelai partoktól mindössze 11 km-re található a két nagyobb és több kisebb szigetből álló ország: Trinidad és Tobago. A két fő sziget közül Trinidad a nagyobb és népesebb. Itt folyton szól a zene: a turisták profitálhatnak a mozgalmas éjszakai életből. Tobago kisebb, kevesebb lakossal, de van minden, ami esetleg Trinidadon hiányzott az utazónak: nyugodt, békés tengerpartok, klasszikus nyaralószállodák; ez a pihenés szigete. Ahogy az ország szlogenje is mondja: Két sziget, két különböző élmény (Two Islands, Two Unique Experiences). Reptér mindkét szigeten található, a nagyobb Trinidadon, de mindkét szigeten leszállnak európai járatok is. Trinidadról Tobagóra repülővel 25 perc, gyorshajóval 2 óra 45 perc, hagyományos (avagy lassú-) hajóval 5,5 óra az út.

Mint általában a Karib-szigeteken, itt is a decembertől kora tavaszig tart a főszezon, de a karácsony-szilveszteri időszaknál is fontosabb a farsang. Trinidad látványos karneválja Rióval vetekszik (Hamvazószerda előtti hétfőn és kedden, idén március 3-4.). Az ünnepség alatt a színpompás, jelmezes-táncos felvonulás mellett zenekarok versenye zajlik: a győztesé a dicsőség, és a pénzdíj, a nyereményautó valamint fontos szerződésekre is szert tehet. A Karnevál szervezőbizottságának weboldala az összes fontos információval innen nyílik >>>, alant pedig egy rövid invitáló az idei felvonulásra:

Az itteni kultúrában fontos szerepet tölt be a zene és a tánc: innen származik a fémdob, a calypso és a soca zene és a limbo tánc is. A trinidadi zene és tánc megismerésére a főváros, Port of Spain szórakozóhelyei a legalkalmasabbak: az Ariapita Avenue kocsmái és klubjai csütörtöktől szombatig a leghangosabbak, a zenének és táncnak csak napfelkeltekor szakad vége. A trinidadi találmány, a fémdob hangja vonzza a helyieket és az utazókat a "panyardokba": a zenekarok szabadtéren gyakorolnak, mutatják be szerzeményeiket - némelyik udvar igazi szórakozóhellyé alakul, ahol a banda rajongói együtt táncolnak. A barátokkal való együtt mulatozásra külön szó van Trinidadon: ez a "liming".
Tobago érdekes, majd száz évre visszanyúló hagyománya a kecske- és rákverseny. Mindkettőt húsvétkor rendezik meg, Buccoo faluban, nem csak a helyiek, hanem a turisták nagy örömére is.

A szigetcsoport másik nagy vonzereje a természet. Több mint 400 féle madár él itt - a legnépszerűbb madármegfigyelő helyek az észak-trinidadi Asa Wright Nature Center, a Tobago partjainál található, mindössze 1 négyzetkilométer területű Little Tobago, vagy másnéven Bird of Paradise Island és a Caroni-mocsár, ahol napnyugtakor a mangrovefák között az ország jelképét, a skarlát íbiszt lehet megfigyelni. Tobago partjainál található a kristálytiszta vizű, sekély kis medencéiről híres Buccoo-korallzátony, de a sziget védett esőerdeje is kifogyhatatlan tárháza a természeti szépségeknek. Teknősre lesni a trinidadi Mathura Beachen érdemes, ahova a kérgesteknősök húsvét környékén térnek vissza tojásaikat lerakni.

Kultúrára éhes utazóknak való látnivaló a 18. században épült a tobagoi György király-erőd, amely a pazar kilátás és az ilyenkor megszokott ágyúnézegetés és várfalütögetés mellett a Tobago Múzeum meglátogatását is kínálja.

A főváros, Port of Spain régi épületei közül kiemelkedik hét, a 20. század elején épített különleges palota: ez a "Magnificent Seven" - s habár némelyikük felújításra szorul, az egymás mellett álló, egyedi épületek még így is izgalmas látványosságot jelentenek.

Port of Spainben található a Nemzeti Múzeum és Galéria, ahol az állandó kiállítás történelmi relikviái mellett változatos témájú ideiglenes kiállítások is helyet kapnak. Az őslakosok életét mutatja be a Carapichaimában található Indian Caribbbean Museum.

És ha már éhségről beszéltünk: Trinidad és Tobago komyhája, hála a számtala kultúra hatásának, igen változatos. Helyi specialitás a bizarr külsejű callaloo-leves, és a különféle szószokkal nyakon öntött, olajban sült cápahúst és szintén olajban kisült tésztaféleséget tartalmazó Bake'n Shark. Ebből a legjobbat a Maracas Bay strandján lehet kapni! Ez a tengerpart a fővárostól, Trinidadtól 45 perc autóútra, észak felé található. Kanyargós út vezet ide, de megéri, nem véletlenül ez a sziget legnépszerűbb strandja. A nagyobbik szigeten az északi parton találhatóak a legszebb, szinte érintetlen partszakaszok. Tobago tengerpartjai szebbek, csendesebbek - hangulatos a Mt Irvine Beach, ahol piknikasztalok, öltözők és remek tengerparti étterem várják a fürdőzőket, szörfözőket. Tobagoi strandokról bővebben itt olvashattok >>>

További információ Trinidadról, Tobagóról és a többi kis szigetről itt vagy itt

A bejegyzés trackback címe:

https://vojazs.blog.hu/api/trackback/id/tr595735751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess a Facebookon is!

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (7) 2014 (11) 2015 (14) 2016 (12) 2017 (14) 2018 (9) afrika (38) amerika (40) amszterdam (6) anglia (41) ausztrália (21) ausztria (23) ázsia (6) balaton (5) bali (9) bécs (6) belföld (28) belgium (9) bled (5) bor (6) börzsöny (7) brazília (11) budapest (26) családinyaralás (11) csehország (14) dánia (11) dél (23) dél afrika (8) dunakanyar (6) egyesült államok (30) európa (6) évforduló (5) facebook (6) fesztivál (9) film (8) focivb (27) focivébé (23) forgatási helyszín (8) forma 1 (12) fotó (11) fotók (6) franciaország (40) hajó (6) hajóút (5) hollandia (12) horvátország (6) hotel (50) húsvét (5) india (18) internet (13) iphone (5) irán (5) izland (6) japán (14) júliai alpok (6) kanada (18) karácsony (30) karib (21) kastély (5) kedvezmény (12) kenya (5) kerékpár (12) kilátó (5) kína (14) kirándulás (7) korea (7) környezetvédelem (14) különleges (19) kulturális főváros (8) las vegas (6) legnagyobb (5) lengyelország (9) london (14) magyarország (53) maldív (5) marketing (5) mexikó (19) múzeum (17) nagy britannia (11) németország (28) nemzeti park (7) new york (16) nyaralás (33) nyeremény (5) nyereményjáték (5) ökoturizmus (26) olaszország (21) oroszország (8) párizs (8) plakát (6) portugália (9) programajánló (12) programok (5) reklám (7) repülés (27) singapore (5) skócia (10) spanyolország (25) svájc (12) svédország (7) sydney (5) szálloda (63) szállodák (7) szeged (7) szilveszter (6) szingapúr (8) szlovénia (20) szokatlan (10) tata (6) technika (5) témapark (5) törökország (9) túrázás (9) turizmus (217) unesco (21) usa (67) utazás (452) utazási iroda (5) vár (5) videó (30) világörökség (55) vonat (15) weboldal (5) zene (9) Címkefelhő

Minden, ami utazás

Utazás minden viszonylatban és változatban. Ha velem szeretnél kapcsolatba lépni, itt megteheted: vojazsblog@yahoo.com

süti beállítások módosítása