Belföldi saláta

Amíg nem posztoltam, azalatt rengeteg hír gyűlt össze nálam - most ezekből kiválogattam a belföldi vonatkozásúakat, és egyszerre megkapjátok. Remélem, még egyikkel sem vagyok  (nagyon) elkésve.

Elsőként egy bringás info - a MOL kutak ezentúl nem csak az autósok, de a két keréken utazók is számára is fontos állomások lehetnek. Eddig maximum a kerekeket pumpáltuk fel, használtuk a mosdót, vagy frissítőt vettünk - mostantól több mint száz kútnál ún. bringaPONT várja a kerékpárosokat. Az ilyen kutak egy részén paddal, asztallal és a magyar iparművészek által tervezett P alakú biciklitárolóval ellátott pihenő is lesz, néhány helyen biciklimosó is várja a kerekezőket. A bringaPONTokon a kerékpárosok szükség esetén az ingyenesen használható szerszámkészletettel megjavíthatják biciklijüket. A kút szolgáltatásain túlmenően a Mol ingyenes magazinjában, valamint a bringapont.mol.hu oldalon megjelent túraútvonal-javaslatokkal és hasznos tanácsokkal is segíti a kerékpárosakat.

Szeptember végéig tart az a programsorozat, melyet a Dél-dunántúli Vár és Kastélyturisztikai Klaszter szervezett. A térség hét történelmi vára és a bikali reneszánsz élménybirtok 6-14 éves gyerekek részére szervez "hőspróbákat". Aki a játékos foglalkozások, versenyek közül legalább kettőt teljesít, az részt vehet a hősök szeptemberi bikali összejövetelén. Helyszínek: Magyaregregy, Ozora, Pécsvárad, Simontornya, Szigetvár, Dunaföldvár. Hőspróbát a játék weboldalán virtuálisan is lehet teljesíteni, klikk ide: hosproba.hu. Itt minden további részlet is elolvasható!

 

És egy újabb kastélyos hír, hamár: a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága kastélylátogatásra szóló éves bérletet bocsátott ki. Az "Egy év kastélyainkban" elnevezésű kártyával 14 helyszín látogatható kedvezményesen: Festetics-kastély (Dég), Fály-kastély (Fáy) , Esterházy-kastély (Fertőd), Püspöki kastély (Fertőrákos), Károlyi-kastély (Füzérradvány), Cziráky-kastély (Lovasberény), Nádasdy-kastély (Nádasdladány), Kamalduli remeteség (Majk),  Pipo-várkastély (Ozora), Ráday-kastély (Pécel), Jakováli Haszán-dzsámi (Pécs),  Barlangvár (Sirok), Bencés kolostor- és templom romjai (Somogyvár), Esterházy-kastély (Tata). További részletek itt olvashatóak.

Ha pedig valaki a keleti határvidéken jár, ki ne hagyja a Középkori templomok útját. Az új tematikus útvonal az itteni, Kárpát-medencében egyedülálló vallási és kulturális örökséggel szeretné megismertetni a látogatókat. A templom magyarországi szakaszán húsz, a romániai részeken tíz helyszín tartozik ide - többségében olyan középkori eredetű templomokról van szó, melyek jól jellemzik a régió jellegzetes templomépítészeti hagyományait. Részletes információ a templomút hivatalos weboldalán (www.temple-tour.eu) található.

 

 

És ha körút, akkor most egy budapesti, a kis és nagy mellé egy pálinkás.... Egyedi programmal bővül a főváros szórakozási lehetőségeinek tárháza. A 4-6-os villamos vonalán ún. "Pálinkakörút" jött létre. A kiindulópont a Moszkva tér, itt a Bisztróban szerezhető be a bérlet, mellyel végigjárható a 5 vagy 10 állomásos körút. A feladat, hogy a villamossal útbaejtve az állomásokat, mindenhol meg kell inni 2 cl Rézangyal pálinkát. Végállomás a Ferenc körút - jó hír, hogy nem kell egy este "végiginnni" a teljes útvonalat! Részletek: facebook.com/palinkakorut

Mára ennyi - remélem a fenti ajánlókkal tudtam egy kicsit színesíteni a már kialakult nyári programokat, és főképp, hogy nem késtem el a hírekkel. Jó nyarat mindenkinek, akár belföldön, akár külföldön tölti azt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vojazs.blog.hu/api/trackback/id/tr173034653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess a Facebookon is!

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (7) 2014 (11) 2015 (14) 2016 (12) 2017 (14) 2018 (9) afrika (38) amerika (40) amszterdam (6) anglia (41) ausztrália (21) ausztria (23) ázsia (6) balaton (5) bali (9) bécs (6) belföld (28) belgium (9) bled (5) bor (6) börzsöny (7) brazília (11) budapest (26) családinyaralás (11) csehország (14) dánia (11) dél (23) dél afrika (8) dunakanyar (6) egyesült államok (30) európa (6) évforduló (5) facebook (6) fesztivál (9) film (8) focivb (27) focivébé (23) forgatási helyszín (8) forma 1 (12) fotó (11) fotók (6) franciaország (40) hajó (6) hajóút (5) hollandia (12) horvátország (6) hotel (50) húsvét (5) india (18) internet (13) iphone (5) irán (5) izland (6) japán (14) júliai alpok (6) kanada (18) karácsony (30) karib (21) kastély (5) kedvezmény (12) kenya (5) kerékpár (12) kilátó (5) kína (14) kirándulás (7) korea (7) környezetvédelem (14) különleges (19) kulturális főváros (8) las vegas (6) legnagyobb (5) lengyelország (9) london (14) magyarország (53) maldív (5) marketing (5) mexikó (19) múzeum (17) nagy britannia (11) németország (28) nemzeti park (7) new york (16) nyaralás (33) nyeremény (5) nyereményjáték (5) ökoturizmus (26) olaszország (21) oroszország (8) párizs (8) plakát (6) portugália (9) programajánló (12) programok (5) reklám (7) repülés (27) singapore (5) skócia (10) spanyolország (25) svájc (12) svédország (7) sydney (5) szálloda (63) szállodák (7) szeged (7) szilveszter (6) szingapúr (8) szlovénia (20) szokatlan (10) tata (6) technika (5) témapark (5) törökország (9) túrázás (9) turizmus (217) unesco (21) usa (67) utazás (452) utazási iroda (5) vár (5) videó (30) világörökség (55) vonat (15) weboldal (5) zene (9) Címkefelhő

Minden, ami utazás

Utazás minden viszonylatban és változatban. Ha velem szeretnél kapcsolatba lépni, itt megteheted: vojazsblog@yahoo.com

süti beállítások módosítása