Top 10 all inclusive úti cél

Az "all inclusive" szállodákat utálók és szeretők valahogy mintha két külön kasztot alkotnának - legalábbis a fórumokon úgy osztják egymást. A kialakult sztereotípiák szerint aki all inclusive ellátást választ, az semmi mást nem csinál, mint a szállodában döglik és zabál, nem érdekli a kultúra, az autentikus ételek, és egyáltalán semmi.

Szeretném árnyalni a képet - már ha lehet! Ismerkedjünk meg az "all inclusive" fogalmával, az előnyökkel, hátrányokkal, és aztán a 10 legjobb "all inclusive" úti céllal.

Mit is jelent az all inclusive ellátás? Lehetnek különbségek országonként (és szállodánként is akár), de általában a napi három főétkezés, üdítőitalok, "helyi" alkoholos italok és a nem motorikus sporteszközök használata van benne az árban. Magasabb kategóriájú helyeken a főétkezések közötti nassolásra is van lehetőség - kisebb, jellemzően medence- vagy vízparti éttermek, bárok folyamatosan nyitva tartanak, az egyszerűbb ételek, szendvicsek, fagylaltok, italok folyamatosan kaphatók. Ahol van a szobában, ott a minibár tartalma is szabadon fogyasztható, de érdemes erről pontosan tájékozódni! Ha a szálloda szervez tematikus szórakoztató esteket, akkor az ezeken való részvétel, és az itteni fogyasztás is része a szobaárnak.

Mi az all inclusive ellátás előnye?

  • nem kell naponta éttermet keresgetni, válogatni;
  • nincs "meglepetés" költség, előre rendezhető a teljes ellátás;
  • nem kell pénztárcával lófrálni a medence- vagy tengerparton, nincs macera a szobaszámlára terheléssel;
  • ha a gyerek enne egy fagyit, bármikor megteheti;
  • nyelvet rosszabbul beszélőknek és válogatósoknak a büfévacsorák mindenre megoldást kínálnak;
  • várostól távolabb eső szállodasor esetén: nincs étterem-hotel közötti közlekedés;
  • "bizonytalan" higiénikus állapotú országokban biztonságosabb a szállodában étkezés.

Mi az all inclusive ellátás hátránya?

  • egész nyaralás alatt azonos ízek, semmi változatosság;
  • az all inclusive ellátás ára lehet drágább, mint a helyi éttermek;
  • ha rossz a szállodai koszt, akkor mégegyszer kifizetjük az étkezést egy rendes étteremben
  • kevés az esély az autentikus, helyi ízek kipróbálására;
  • ha ragaszkodunk a szállodai ellátáshoz, akkor a kevés szállodán kívüli program miatt nem ismerjük meg a környék nevezetességeit;
  • étkezéskor állandó tömeg a büféasztalok körül.

Mikor és kinek jó az all inclusive? Részemről nem vagyok teljesen ellene, de teljesen mellette se. Az all inclusive remek lehet, ha az ember csak pihenni akar. El tudom képzelni, hogy munkától megcsömörlött emberek egy hétig semmi másra nem vágynak, csak tengerpartra és medencepartra. Idősebb, vagy kevésbé aktív korosztály számára vagy az adott ország nyelvét nem beszélő, bátortalan, kulináris élvezetek kipróbálásában kevésbé merész utazók számára ideális megoldás. Kisgyerekes családoknak szintén tökéletes - ők valószínűleg nagyobb túrákat amúgy sem tesznek, különösen, ha a kicsi még délután alszik - és ha még válogatós is, akkor aztán a büféétkezés a legjobb megoldás. De az sem lehetetlen, hogy valaki másfél-két hétig keresztül-kasul autózik egy országot, szigetet, alszik panzióban, magánszálláson és kempingben, végigpróbál minden tavernát és éttermet - és ennek végén igazán felüdülés 3-4 nap egy igényes, tengerparti all inclusive szállodában, ahol nem éri meglepetés vacsora közben.   

És akkor most ismerkedjük meg a világ 10 legkedveltebb all inclusive úti céljával (lista  a Reuterstől):

1. Törökország: remek időjárás, gyönyörű tengerpartok, egzotikus hangulat csábítja a török tengerpartra az utazókat. A nyári szezonban Magyarországról is indulnak chartergépek, hetente több is. Kiváló, magas minőségű szállodák várják az utazókat, legtöbbjük valóságos paradicsom a gyerekek számára.


Antalya, Titanic Resort - ez már Ultra All Inclusive

2. Egyiptom: a közelmúlt eseményei minden bizonnyal hatással lesznek az afrikai ország turizmusára. Soha ilyen olcsón nem lehetett Egyiptomba utazni, és ha újra megszűnik a politikai bizonytalanság, akkor ismét elözönlik a turisták Hurghada és Sharm el Sheik gyönyörű tengerpartját.


Egyiptom - a turisták a tengerparton maradnak?

3. Karib-szigetek: ezen belül is Jamaika, Kuba és a Dominikai Köztársaság az, ahol nagy számban lehet all inclusive szállodákat találni. Nyugat-Európából könnyen, charterjáratokkal elérhető szigetekről van szó, ahol rengeteg turista szürcsöli a koktélját a pálmafák alatt. Bulihangulat és karibi nyugalom színes elegye jellemző ezekre az országokra.


Sandals Resort -  a legnépszerűbb jamaikai all inclusive szállodalánc
 

4. Spanyolország: Európa első reakciója a tunéziai, egyiptomi és törökországi all inclusive invázióra - Mallora, Ibiza és a Kanári-szigetek szállo dái is kínálnak all inclusive ellátást, így próbálva visszacsábítani a turistákat.

5. Mexikó: a Karib-tenger partja a kontinensről is ugyanolyan csábító, mint a szigetekről. A Yucatán-félsziget tengerpartján végeláthatatlan sorban állnak a szebbnél-szebb szállodák, köztük jónéhány all inclusive komplexum, ahol a recepciótól a tengerpartig fél-háromnegyed órát is sétálhatunk. Cancun, Playa del Carmen, Riviera Maya, Cozumel - aki itt tölti a pihenését, az könnyen kombinálhatja az all inclusive nyaralást a környék kulturális látnivalóinak megismerésével.



Cancun - a félszigetnyi szállodasor

6. Tunézia:  a közelmúlt politikai eseményei természetesen Tunézia idegenforgalmán is nyomot hagytak. Az ország eddig a legolcsóbb desztinációk közé tartozott, valószínűleg ezután még olcsóbb lesz. Itt mindig célszerű legalább eggyel magasabb kategóriát választani, mint amit Európában választanánk, különben csúnya meglepetés érheti az embert....

7. Marokkó : évekig csak az egzotikus kulturális élményekre vágyók utaztak ide - a klasszikus szállodasorok is alig 10-15 éve épültek. Agadir azonban mára ugyanolyan all inclusive paradicsom lett, mint Tunézia, vagy Egyiptom nyaralóhelyei.


Agadir - Marokkó is lépést tart

8. Görögország: az ország, ahol sose választanék all inclusive szállodát. Kultúra, csodálatos szigetek, tájak, remek tavernák - ezernyi ok, hogy ne a szállodában töltsük a napot (és az estét). Ugyanakkor itt is megjelent a szállodai kínálatban az all inclusive fogalma, leggyakrabban a nagy szigetek (Kréta, Korfu, Rodosz és Kos) legjobb szállodái csábítják így a vendégeket.

9. Maldív-szigetek: itt az all inclusive az egyetlen racionális megoldás - a legtöbb szigeten csak a szállodákban lehet étkezni, és a nyaralás nagy részét amúgy is a tengerparton, a tengerben, vagy a pálmafák alatt heverve töltöd. Szóval jobb előre rendezni az éttermi számlát!


Maldív-szigetek - itt nincs választás

10. Kenya: a szafarira utazó családok első számú kedvence máig Kenya, de egyre többen csak a tengerparti hangulatért, pihenésért és a szinte kötelezően hozzá tartozó all inclusive ellátásért repülnek ide. Mombasa városa tőlünk legegyszerűbben a bécsi indulású charterekkel érhető el, onnan pedig Nyali Beach, Diani Beach és Watamu tengerparti szállodái kínálnak rengeteg szálláslehetőséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://vojazs.blog.hu/api/trackback/id/tr772672654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess a Facebookon is!

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (7) 2014 (11) 2015 (14) 2016 (12) 2017 (14) 2018 (9) afrika (38) amerika (40) amszterdam (6) anglia (41) ausztrália (21) ausztria (23) ázsia (6) balaton (5) bali (9) bécs (6) belföld (28) belgium (9) bled (5) bor (6) börzsöny (7) brazília (11) budapest (26) családinyaralás (11) csehország (14) dánia (11) dél (23) dél afrika (8) dunakanyar (6) egyesült államok (30) európa (6) évforduló (5) facebook (6) fesztivál (9) film (8) focivb (27) focivébé (23) forgatási helyszín (8) forma 1 (12) fotó (11) fotók (6) franciaország (40) hajó (6) hajóút (5) hollandia (12) horvátország (6) hotel (50) húsvét (5) india (18) internet (13) iphone (5) irán (5) izland (6) japán (14) júliai alpok (6) kanada (18) karácsony (30) karib (21) kastély (5) kedvezmény (12) kenya (5) kerékpár (12) kilátó (5) kína (14) kirándulás (7) korea (7) környezetvédelem (14) különleges (19) kulturális főváros (8) las vegas (6) legnagyobb (5) lengyelország (9) london (14) magyarország (53) maldív (5) marketing (5) mexikó (19) múzeum (17) nagy britannia (11) németország (28) nemzeti park (7) new york (16) nyaralás (33) nyeremény (5) nyereményjáték (5) ökoturizmus (26) olaszország (21) oroszország (8) párizs (8) plakát (6) portugália (9) programajánló (12) programok (5) reklám (7) repülés (27) singapore (5) skócia (10) spanyolország (25) svájc (12) svédország (7) sydney (5) szálloda (63) szállodák (7) szeged (7) szilveszter (6) szingapúr (8) szlovénia (20) szokatlan (10) tata (6) technika (5) témapark (5) törökország (9) túrázás (9) turizmus (217) unesco (21) usa (67) utazás (452) utazási iroda (5) vár (5) videó (30) világörökség (55) vonat (15) weboldal (5) zene (9) Címkefelhő

Minden, ami utazás

Utazás minden viszonylatban és változatban. Ha velem szeretnél kapcsolatba lépni, itt megteheted: vojazsblog@yahoo.com

süti beállítások módosítása