Vojázs

Karácsonyfák: legszebb, legnagyobb, legdrágább és néhány hülye ötlet

2010. december 09. 10:55 DonnaQ

Közeledik a karácsony, és szinte minden városban állnak már a köztéri karácsonyfák, lassan pedig a kertek díszkivilágítása után az otthonok feldíszítése és a saját karácsonyfa befaragásának ideje is eljön -  gyertek most egy virtuális utazásra, és nézzünk meg néhány karácsonyfát a szebbek és különlegesebbek közül.

Washingtonban, a Kapitólium mellett álló karácsonyfát iskolásgyerekek által készített díszekkel pakolták meg:

Az umbriai Gubbio városa melletti Ingino-hegy lejtőjén valószínűleg a világ legnagyobb karácsonyi dekorcióját hozták létre.

Tokióhoz méltó, modern karácsonyfa látható az alábbi képen - ez a Grand Prince Hotel Akasaka díszkivilágítása, és ajándéka az utcán sétálóknak.

Velence szigete, Murano üvegművészetéről híres. Nem meglepő tehát, ha karácsonyfája is üvegből van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Európa legnagyobb karácsonyfája Lisszabonban található. A gazdagon kivilágított műfenyő 76 méter magas - érdemes egy pillantást vetni a tetején elhelyezett webkamera képére is.

 

Egy optikai üvegszálból készült karácsonyfa Kínából - ott ez igen népszerű megoldás.

 

A világ legnagyobb karácsonyfája kitüntető címet a tavalyi mexikóvárosi dekoráció viseli: 110,35 méter magas.

 

 

 

 

 

 

 

 

Arra azért vigyázzunk, hogy csak akkora fát vegyünk, ami elfér az otthonunkban - különben könnyen úgy járhatunk, mint ez az angol család a képen.

 

 

 

 

 

 

 

A világ legdrágább karácsonyfáját tavaly állította fel a Soo Kee Jewellery Szingapúrban. Összesen 21 798 gyémánt díszítette.

Ha karácsony előtt eleget fogyasztotok kedvenc italotokból, akkor akár ilyesmi fát is készíthettek:

Vagy ez esetleg? (Persze nem muszáj üres üvegekből készíteni, amennyiben tele palackokból áll össze az ünnepi fenyő, akkor meg is van, hogy hogyan emeli a hangulatot...)

Könyvmolyok pedig ilyennel próbálkozzanak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aki sose tudja kiválasztani a megfelelő fenyőfát, az vegyen többet, és kreálhat belőle valami hasonlót -  ez a hétszintes óriásfa 350 műfenyőből áll.

 

Az összeállítást még karácsony előtt folytatom - terveim szerint hagyományosabb karácsonyfákkal - szeretnék néhány itthoni példát is beletenni. Szóval aki fényképezőgéppel járja a karácsonyi vásárokat az küldjön képet a karácsonyfáról, írja meg, hogy hol készült, és felkerül a blogra! E-mail: vojazsblog@yahoo.com

(És hogy melyik a címben igért legszebb? Ennek eldöntését rátok bízom.)

A bejegyzés trackback címe:

http://vojazs.blog.hu/api/trackback/id/tr862502075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.